Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Elon Musk «κατέβασε» tweet που σύγκρινε τον Καναδό πρωθυπουργό Trudeau με τον Hitler

Ο Elon Musk «κατέβασε» tweet που σύγκρινε τον Καναδό πρωθυπουργό Trudeau με τον Hitler

Ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία του Χίτλερ με το κείμενο «Σταμάτα να με συγκρίνεις με τον Justin Trudeau»

Τελικά ο Elon Musk υπέκυψε στη κριτική και διέγραψε ένα αμφιλεγόμενο tweet που έκανε μια σατιρική σύγκριση μεταξύ του Καναδού πρωθυπουργού Justin Trudeau και του Adolf Hitler.

Ο Musk, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, δεν προχώρησε σε επιπλέον σχολιασμό του τουίτ του, αν και δέχτηκε σφοδρή κριτική.

Το επίμαχο tweet

Ο Musk, απάντησε σε μια ανάρτηση της CoinDesk σχετικά με τις επείγουσες εντολές του Trudeau για τη διακοπή κεφαλαίων σε διαδηλωτές που έχουν αποκλείσει τις συνοριακές διαβάσεις και έχουν κατασκηνώσει στην πρωτεύουσα του Καναδά.
Μάλιστα, ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία του Χίτλερ με το κείμενο «Σταμάτα να με συγκρίνεις με τον Justin Trudeau» στην κορυφή και «Είχα έναν προϋπολογισμό» στο κάτω μέρος.
Το tweet προκάλεσε αντιδράσεις από ομάδες όπως η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή, η οποία κάλεσε τον Musk να ζητήσει συγγνώμη επειδή έκανε αναφορά στον δικτάτορα που προχώρησε στη γενοκτονία εκατομμυρίων.
«Για άλλη μια φορά, ο Musk άσκησε εξαιρετικά κακή κρίση επικαλούμενος τον Χίτλερ για να πει κάτι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», ανέφερε η ομάδα.

Πολλά ανοιχτά μέτωπα

Η διαμάχη έρχεται καθώς η Tesla αντιμετωπίζει καταγγελίες για φυλετικές διακρίσεις και παρενόχληση.
Το Τμήμα Απασχόλησης και Στέγασης της Καλιφόρνια μήνυσε την Tesla την περασμένη εβδομάδα για φυλετικές διακρίσεις και παρενόχληση, αφού διαπίστωσε ένα ευρέως διαδεδομένο μοτίβο κακομεταχείρισης έγχρωμων εργαζομένων στο εργοστάσιο της κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων κοντά στο Σαν Φρανσίσκο.
Ο Musk σπάνια διαγράφει tweets, αλλά δεν είναι πρωτοφανές για αυτόν.
Πριν από περίπου ένα χρόνο διέγραψε ένα tweet που έδειχνε ότι πίστευε ότι η Tesla μπορεί να είναι σε καλό δρόμο για να γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία στις ΗΠΑ.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης