Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 1,6% για τον χρυσό, στα 1.902 δολάρια ανά ουγγιά

tags :
Κέρδη 1,6% για τον χρυσό, στα 1.902 δολάρια ανά ουγγιά
Ο χρυσός παραδόσεως Απριλίου ενισχύθηκε κατά 30,50 δολάρια ή 1,6%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.902 δολάρια ανά ουγγιά

Κέρδη σημείωσαν τα futures του χρυσού την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, με την τιμή του πολύτιμου μετάλλου να ξεπερνάει το όριο των 1.900 δολαρίων και να κλείνει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2021, λαμβάνοντας ώθηση από το κλίμα έντονης αβεβαιότητας που προκαλεί στις αγορές η ρωσοουκρανική κρίση και ενδεχόμενη ρωσική εισβολή στη γείτονα χώρα.
Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παραδόσεως Απριλίου ενισχύθηκε κατά 30,50 δολάρια ή 1,6%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.902 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας υψηλό περίπου 8 μηνών, από τις 2 Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden επανέλαβε σήμερα την προειδοποίηση του ότι η απειλή για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι υψηλή, λέγοντας ότι «αναμένει να συμβεί τις επόμενες μέρες».
Ερωτηθείς για το πόσο υψηλή είναι η απειλή για μια Ρωσική εισβολή αυτή την στιγμή, ο Μπάιντεν απάντηση «είναι πολύ υψηλή», προσθέτοντας ότι «η αίσθησή μου είναι ότι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες».
Λίγο πριν τις δηλώσεις Μπάιντεν, ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έλαβαν την απάντηση της Ρωσίας στις προτάσεις ασφαλείας που απέστειλαν οι ΗΠΑ.
Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν προειδοποίησε από το βήμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζονται εντατικά για επίθεση κατά της Ουκρανίας "εντός των ημερών", προσθέτοντας ότι η Ρωσία σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα πρόσχημα για επίθεση στη γειτονική της χώρα που θα περιλαμβάνει υποτιθέμενη ή πραγματική επίθεση με χημικά όπλα.
Η Ρωσία ενημέρωσε επίσημα τις Ηνωμένες Πολιτείες την Πέμπτη ότι θα αναγκαστεί να απαντήσει, κάνοντας χρήση μέχρι και «στρατιωτικών τεχνικών μέσων», εάν η Ουάσινγκτον δεν διαπραγματευτεί νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ασφαλείας για τη Μόσχα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.
«Εάν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, θα έρθει αντιμέτωπη με κυρώσεις που σχεδόν θα την αποκλείσουν από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα», επισήμανε σε σχόλιο του ο Kyle Roda, αναλυτής της IG.
«Πολλοί επενδυτές θα αναζητήσουν αποθήκες αξίας και η ρωσική Κεντρική Τράπεζα ίσως αναγκαστεί να πουλήσει δολάρια και να αυξήσει τα αποθέματά της σε χρυσό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης