Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές πιέσεις στη Wall με το βλέμμα στην Ουκρανία, ο Biden αναμένει ρωσική εισβολή - Στο -2% ο S&P 500, o Νasdaq -2,3%

Ισχυρές πιέσεις στη Wall με το βλέμμα στην Ουκρανία, ο Biden αναμένει ρωσική εισβολή - Στο -2% ο S&P 500, o Νasdaq -2,3%
Πτώση καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες στη Wall Street
Σχετικά Άρθρα

Πτώση καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστήριου στις 17 Φεβρουαρίου 2022, καθώς αναζωπυρώνεται το γεωπολιτικό ρίσκο στο oυκρανικό πεδίο.
Όπως μεταδίδεται, καταγράφεται επικίνδυνη κλιμάκωση, με τις δυνάμεις του ουκρανικού στρατού και φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών να αλληλοκατηγορούνται για ανταλλαγή πυρών και βομβαρδισμούς, σε μια χρονική στιγμή ιδιαίτερα ευαίσθητη για τις εξελίξεις.
Παρατηρητές του ΟΑΣΕ επιβεβαίωσαν την ανταλλαγή πυρών, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για βομβαρδισμούς κοντά στο αεροδρόμιο του Donetsk και για επίθεση με όλμους σε νηπιαγωγείο στο Luhansk, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για τρεις τραυματίες.
Tην ίδια στιγμή, ο πρόεδρος Biden διετύπωσε την άποψη ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να εισβάλει στην Ουκρανία.
Όπως ανέφερε μέσω Twitter η διαπιστευμένη δημοσιογράφος του CNN στον Λευκό Οίκο, Natasha Bertrand, ο πρόεδρος Biden δήλωσε πως «κάθε ένδειξη που διαθέτουμε, είναι ότι προετοιμάζονται να μπουν στην Ουκρανία, να επιτεθούν στην Ουκρανία».
Πάντα κατά την ίδια πηγή, ο Biden είπε ακόμη πως η αίσθησή του είναι πως η επίθεση θα εκδηλωθεί «τις επόμενες μέρες», αποφεύγοντας -κατά τα φαινόμενα- αυτή τη φορά να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία.
Σε ερώτηση δημοσιογράφων εξάλλου ο Αμερικανός πρόεδρος είπε πως δεν σχεδιάζει να επικοινωνήσει με τον Ρώσο ομόλογό του, Vladimir Putin.
Στο μεταξύ, οι αμερικανικές μετοχές δέχτηκαν άλλο ένα χτύπημα: αυτήν τη φορά από τον συνήθη ύποπτο, τον διοικητή της Fed St Louis, James Boullard, που θέλει επιθετική αντιμετώπιση του πληθωρισμού, με αύξηση επιτοκίων έως 2%.

Σε αυτό το πλαίσιο, δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση -1,8%, στις 34.310 μονάδες.
Ο δείκτης S&P 500  καταγράφει» πτώση -2%, στις 4.385 μονάδες.
Ο δείκτης Nasdaq υποχωρεί -2,3%, στις 13.750 μονάδες. 
Ο δείκτης VIX, γνωστός και ως δείκτης φόβου, βρίσκεται στις 28 μονάδες. 
δφασσδφασφδασδαφσφδασφδα.JPG
Στα μάκρο, νέα άνοδο κατέγραψαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, φτάνοντας τις 248.000 εν αντιθέσει με τις 223.000 της προηγούμενης εβδομάδας.
Οι μετρήσεις αφορούν την εβδομάδα που έληξε στις 11 Φεβρουαρίου 2022.
Την ίδια ώρα, οι συνεχόμενες αιτήσεις για της παροχή επιδομάτων ανεργίας μειώθηκε στα 1.593.000 συγκριτικά με τις 1.621.000 προηγουμένως (4 Φεβρουαρίου).
Παράλληλα, έτοιμη και αποφασισμένη να προβεί σε επιθετική τιθάσευση του πληθωρισμού εμφανίζεται η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής βάσει των πρακτικών από τη συνάντηση της Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς (25-26 Ιανουαρίου) που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου.
Ειδικότερα, οι αξιωματούχοι της Fed προέκριναν την αύξηση των επιτοκίων και την «απόρριψη» των ομολόγων τρισεκατομμυρίων δολαρίων τα οποία είναι εγγεγραμμένα στον ισολογισμό της κεντρικής τράπεζας.
Ορισμένοι εξέφρασαν την ανησυχία για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, λέγοντας ότι η χαλαρή νομισματική πολιτική εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους. 
Στο μεταξύ, υποχώρησε τον Ιανουάριο η κατασκευή νέων κατοικιών στις ΗΠΑ, για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες, αν και οι οικοδομικές άδειες, ένδειξη της πορείας της αγοράς σε μερικούς μήνες, αυξήθηκαν.
Ειδικότερα, οι ενάρξεις κατοικιών υποχώρησαν 4,1% τον Ιανουάριο στις 1,64 εκατ. σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.
Παράλληλα, οι άδειες για νεόδμητες κατοικίες αυξήθηκαν 1% από τον Δεκέμβριο στις 1,9 εκατ. μονάδες.
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του MarketWatch τοποθετούσαν τις ενάρξεις στις 1,69 εκατ. με τις οικοδομικές άδειες στις 1,75 εκατ.

Στα commodities, πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου.
Το αργό πετρέλαιο διαμορφώνεται στα 91,84 δολ. το βαρέλι με απώλειες 2%, ενώ το πετρέλαιο τύπου brent σημειώνει πτώση 1,8% στα 93 δολ. το βαρέλι.

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα στην Ουκρανία

Η νευρικότητα κυριαρχεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να παρακολοθούν τις κρίσιμες εξελίξεις στην Ουκρανία.
Μία σειρά από ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα εταιριών, όπως η Airbus, η Kering και η Commerzbank, ενίσχυσαν τη διάθεση των επενδυτών για ρίσκο, ωστόσο τελικά επισκιάστηκε από το αυξημένο γεωπολιτικό ρίσκο.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,9%.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχώρησε στις 15.267 μονάδες (-0,67%).
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε απώλειες 0,9% στις 7.537 μονάδες.
Στις 6.946 μονάδες με πτώση 0,26% διαπραγματεύθηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
φδασφδσασφδ.JPG
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης