Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εμβόλιο: Έρευνα για την αύξηση της θνησιμότητας των εφήβων αγοριών ζητά βρετανική οργάνωση

Εμβόλιο: Έρευνα για την αύξηση της θνησιμότητας των εφήβων αγοριών ζητά βρετανική οργάνωση
Στη Βρετανία οργάνωση ζητά έρευνα της αύξησης της παρατηρούμενης θνησιμότητας  σε αγόρια ηλικίας 15-19 ετών, κατά την περίοδο που άρχισαν οι εμβολιασμοί.
Σχετικά Άρθρα

Ομάδα γιατρών, επιστημόνων, οικονομολόγων, ψυχολόγων και άλλων ακαδημαϊκών εμπειρογνωμόνων ζήτησαν άμεση έρευνα της αύξησης της θνησιμότητας μεταξύ των νεαρών αγοριών και ανδρών ηλικίας 15 έως 19 ετών.
Η οργάνωση HART, η οποία συστάθηκε για να μοιραστεί ανησυχίες σχετικά με τις πολιτικές και τις συστάσεις που αφορούν την πανδημία COVID-19, απέστειλε επιστολή στη βρετανική κυβέρνηση σχετικά με την αύξηση των θανάτων σε νεαρούς άνδρες.
Για το HART, η ανησυχία είναι ότι αυτή η χρονική περίοδος συμπίπτει με την επέκταση του εμβολιασμού στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, που αποτελείται από άτομα τα οποία είναι γνωστό ότι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο μυοκαρδίτιδας (φλεγμονή της καρδιάς), ειδικά μετά τη δεύτερη δόση.

Αύξηση του ποσοστού θνησιμότητας στους εφήβους

Στο πλαίσιο δικαστικής εξέτασης στο Ανώτατο Δικαστήριο τον Ιανουάριο, η Υπηρεσία Εθνικής Στατιστικής της Αγγλίας (ONS), επιβεβαίωσε ότι υπήρξε αύξηση του ποσοστού θνησιμότητας για τους εφήβους άνδρες τους τελευταίους οκτώ μήνες, σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο 2015-2019.
Ωστόσο, το ONS ανέφερε επίσης ότι τα στοιχεία δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν ούτε για να εξαχθούν αξιόπιστα συμπεράσματα σχετικά με πιθανή σχέση ανάμεσα στο εμβόλιο και στο θάνατο αγοριών και νεαρών ενηλίκων.
Υπήρξαν τουλάχιστον 65 επιπλέον θάνατοι στην Αγγλία και στην Ουαλία και ,ενδεχομένως και περισσότεροι, αν ληφθεί υπόψη ότι καθυστερούν να φτάσουν στην ONS οι εξετάσεις των ιατροδικαστών ενώ κατά τη διάρκεια του ίδιου χρονικού πλαισίου, υπήρξαν μόνο δύο θάνατοι που αφορούσαν νοσούντες από COVID-19.
Τον Σεπτέμβριο, η JCVI (Μεικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης) αρνήθηκε να συστήσει τη χορήγηση των εμβολίων COVID-19 σε υγιείς ηλικίας 12 έως 15 ετών, καθώς η ισορροπία του οφέλους έναντι του κινδύνου ήταν οριακή στην καλύτερη περίπτωση, δεδομένου ότι τα παιδιά αυτής της ηλικίας διατρέχουν πολύ χαμηλό κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά ή να πεθάνουν από COVID-19.
Η σύσταση της JCVI για άτομα ηλικίας 5 έως 11 ετών δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί.
Το εμβόλιο κατά του COVID-19 της Pfizer/BioNTech είναι επί του παρόντος το προτιμώμενο εμβόλιο για την ηλικιακή ομάδα κάτω των 18 ετών στο πρόγραμμα εμβολιασμού της Βρετανίας.

Μυοκαρδίτιδα

Η εκπρόσωπος τύπου του HART και παθολόγος Δρ Clare Craig δήλωσε στους The Epoch Times: «Προφανώς είχαμε ένα πραγματικό πρόβλημα το 2020 με υπερβάλλοντα αριθμό θανάτων στις μεγαλύτερες ηλικίες και μετά μεταφέρθηκε στις νεότερες».
"Το θέμα με τους υπερβάλλοντες θανάτους είναι ότι εάν ψάχνετε την αιτία σε 85χρονους που πεθαίνουν, είναι δύσκολο να τη βρείτε καθώς υπάρχουν πολλοί θάνατοι. Εάν εξετάσετε νεότερες ηλικιακές ομάδες, είναι πολύ πιο εύκολο να τη βρείτε καθώς οι νέοι έχουν χαμηλή θνησιμότητα", ανέφερε.
Η ίδια πρόσθεσε ότι η παρατηρούμενη αύξηση της θνησιμότητας δεν αποδεικνύει ότι τα εμβόλια COVID-19 προκαλούν θάνατο, είτε λόγω μυοκαρδίτιδας είτε μέσω κάποιου άλλου
μηχανισμού, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί η σύνδεση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο καλούν τις αρχές να διεξάγουν έρευνα. 
Η Δρ Clare Craig είπε ότι η μυοκαρδίτιδα, που αποτελεί φλεγμονή της καρδιάς, συχνά απορρίπτεται ως ήπιο πρόβλημα, αλλά είναι πολύ δύσκολο να διαγνωστεί. Για να διαγνωστεί πρέπει το ιατρικό προσωπικό να κάνει ένα ΗΚΓ που ανιχνεύει καρδιακούς παλμούς, εξετάσεις αίματος ή μαγνητική τομογραφία καρδιάς (εάν υπάρχει το απαιτούμενο μηχάνημα). Η τελική εξέταση η οποία γίνεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις, είναι βιοψία όπου λαμβάνεται δείγμα ιστού.
"Δεν είναι ήπιο, δεν είναι ασήμαντο, δεν απορρίπτεις απλά τέτοιου είδους τραυματισμούς", είπε.
Αλλά θα μπορούσε η αύξηση των θανάτων να έχει να κάνει με κάτι άλλο, όπως η αυτοκτονία ή η χρήση ναρκωτικών;
"Γενικά στους νέους σε αυτή την ηλικία, τα αγόρια πεθαίνουν περισσότερο από τα κορίτσια. Επειδή παίρνουν περισσότερα ρίσκα, επειδή έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο αυτοκτονίας. Αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει διαφορά", ανέφερε.
"Η αύξηση που έχουμε παρατηρήσει πρόσφατα αγορά καταγεγραμμένους θανάτους που έχει δοθεί πιστοποιητικό θανάτου από γιατρό ως φυσικός θάνατος ή που έχουν περάσει από ιατροδικαστή», δήλωσε η Craig.
Η Δρ Clare Craig πρόσθεσε ότι παρά την παρακολούθηση της δημόσιας υγείας, υπάρχει μια "κραυγαλέα τρύπα" και κανείς δεν εξετάζει αυτούς τους θανάτους.
Ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε, με τη σειρά του στους The Epoch Times ότι τα εμβόλια COVID-19 έχει διαπιστωθεί ότι είναι ασφαλή και αποτελεσματικά από τους ειδικούς στο MHRA και ότι έχει λάβει αντίγραφο της επιστολής HART και θα απαντήσει πλήρως εν ευθέτω χρόνω.
Πρόσθεσε ότι έχει υπάρξει μικρός αριθμός καταγεγραμμένων περιστατικών μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας σε άτομα κάτω των 18 ετών τόσο στη Βρετανία όσο και διεθνώς και πως αυτός είναι ένας δυνητικός κίνδυνος με το εμβόλιο COVID-19 Pfizer/BioNTech και το εμβόλιο COVID-19 Moderna που έχει αναγνωριστεί και το MHRA το παρακολουθεί στενά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης