Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Τέλος στα πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον κορωνοϊό από 1η Μαρτίου - Χαλαρώνουν τα μέτρα

Ισραήλ: Τέλος στα πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον κορωνοϊό από 1η Μαρτίου - Χαλαρώνουν τα μέτρα
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα βήματα που θα κάνει το Ισραήλ τώρα που η Omicron έχει περάσει στην κορύφωσή της, προκειμένου να διατηρήσει μια φυσιολογική αίσθηση ζωής, παραμένοντας παράλληλα σε εγρήγορση για τυχόν μελλοντικά κύματα κορωνοϊού
Το τέλος στα πιστοποιητικά για τον κορωνοϊό διαμήνυσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Naftali Bennett την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου.
Το «πράσινο πάσο» για τον κορωνοϊό θα ανασταλεί καθώς τα κρούσματα Covid-19 συνεχίζουν να μειώνονται ανέφερε ο ίδιος στο υπουργικό συμβούλιο.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα βήματα που θα κάνει το Ισραήλ τώρα που η Omicron έχει περάσει στην κορύφωσή της, προκειμένου να διατηρήσει μια φυσιολογική αίσθηση ζωής, παραμένοντας παράλληλα σε εγρήγορση για τυχόν μελλοντικά κύματα κορωνοϊού.
«Ήμασταν η πρώτη χώρα που έκλεισε τα σύνορά της στο Omicron, οπότε είναι καιρός να αρχίσουμε να μειώνουμε [τους περιορισμούς] σταδιακά. Σε ό,τι με αφορά, πρέπει να προετοιμαστούμε για το τέλος των περιορισμών σύντομα», είπε ο Naftali Bennett στις παρατηρήσεις του κατά την έναρξη της συνεδρίασης.
Το Green Pass, το ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού του Ισραήλ,
 επέτρεπε την είσοδο σε εσωτερικούς χώρους και μεγάλες συγκεντρώσεις μόνο σε άτομα που είχαν αναρρώσει από τον κορωνοϊό ή είχαν λάβει τουλάχιστον τρεις δόσεις του εμβολίου.

Τα κρούσματα

Περίπου 21.152 νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στο Ισραήλ την Τετάρτη, με θετικό ποσοστό επιστροφής 19% για τις 111.273 δοκιμές PCR και αντιγόνου που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Υγείας το πρωί της Πέμπτης.
Ο αριθμός των σοβαρών ασθενών συνεχίζει να μειώνεται, σε 886 από 911 την προηγούμενη ημέρα. Από τα σοβαρά κρούσματα, τα 322 θεωρούνται κρίσιμα, με 263 άτομα διασωληνωμένα και άλλα 28 σε μηχανήματα ECMO. Ενώ 9.710 θάνατοι που σχετίζονται με τον κορωνοϊό έχουν καταγραφεί στο Ισραήλ από την έναρξη της πανδημίας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης