Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πετρέλαιο: Σε άνοδο 2% το Brent, 1.7% το αμερικανικό αργό

Πετρέλαιο: Σε άνοδο 2% το Brent,  1.7% το αμερικανικό αργό
Ανοδικά έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου καθώς δεν υποχώρησαν οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Σχετικά Άρθρα

Σε άνοδο βρέθηκαν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ επιμένουν να διαψεύδουν τις δηλώσεις της Ρωσίας σύμφωνα με τις οποίες αποσύρει τα στρατεύματα της από περιοχές κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, διατηρώντας με τον τρόπο αυτό τις ανησυχίες για πόλεμο.
Το αργό πετρέλαιο Brent κατέγραψε κέρδη 1,89 δολαρίων ή 2%, φτάνοντας στα 95,18 δολάρια το βαρέλι, αφού κατά την προηγούμενη μέρα είχε υποχωρήσει κατά 3,3%, ως συνέπεια των ανακοινώσεων της Μόσχας για μερική απόσυρση των στρατευμάτων της από τις περιοχές που γειτνιάζουν στα σύνορα με την Ουκρανία.
Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) κατέγραψε κέρδη 1,59 δολαρίων ή 1,7%, φτάνοντας στα 93,66 δολάρια το βαρέλι, αφού την προηγούμενη μέρα είχε υποχωρήσει κατά 3,6%.
Και οι δύο αυτοί δείκτες αναφοράς είχαν φτάσει τη Δευτέρα σε υψηλά 7 ετών, με το Brent να αγγίζει τα 96,78 δολάρια και το WTI να φτάνει τα 95,82 δολάρια, ενώ με βάση έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, διατυπώνονταν η πρόβλεψη ότι η τιμή του πετρελαίου θα ξεπερνούσε τα 100 δολάρια σε περίπτωση πολεμικής σύγκρουσης Ρωσίας – Ουκρανίας, που θα διατάρασσε τον ανεφοδιασμό.
Η τιμή του Brent εκτινάχθηκε κατά 50% το 2021, ενώ του WTI αυξήθηκε κατά 60%, εξαιτίας της παγκόσμιας ανάκαμψης της ζήτησης αφού είχε μεσολαβήσει μια περίοδος πολύ μεγάλης πτώσης της ζήτησης και των τιμών πετρελαίου, ως συνέπεια της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης