Τελευταία Νέα
Διεθνή

Είναι οι εμβολιασμένοι απειλή για τους μη εμβολιασμένους; Αμερικανός παθολόγος απαντά για την μετάδοση μέσω ιδρώτα

Είναι οι εμβολιασμένοι απειλή για τους μη εμβολιασμένους; Αμερικανός παθολόγος απαντά για την μετάδοση μέσω ιδρώτα
Είναι αυτοί που «εμβολιάζονται» με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού απειλή για τους ανεμβολίαστους; είναι το ερώτημα που τίθεται σε συζήτηση με το θέμα να απασχολεί... έστω και «σιωπηλά»
Σχετικά Άρθρα

Η επιστημονική κοινότητα ήταν θλιβερά αδιάφορη και εντελώς αμελής στην εξερεύνηση της μετάδοσης δια μέσου εμβολιασμού (Contagious Vaccinosis) και τόσων πολλών πτυχών της πανδημίας.
Το τελευταίο τμήμα της αποκλειστικής συνέντευξης του RAIR Foundation USA με τον εξέχοντα παθολόγο Dr. Roger Hodkinson πραγματεύεται το ζήτημα της «Μετάδοσης μέσω Εμβολιασμού».
Είναι αυτοί που «εμβολιάζονται» με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού απειλή για τους ανεμβολίαστους; είναι το ερώτημα που τίθεται σε συζήτηση με το θέμα να απασχολεί... έστω και «σιωπηλά».
«Όλα τα είδη των αγνώστων υπάρχουν εκεί έξω που θα έπρεπε να είχαν διερευνηθεί διεξοδικά πριν ξεκινήσει ποτέ και δεν ήταν ποτέ, και δεν είναι τώρα», είπε ο Δρ Hodkinson. 
Ο εμβολιασμός «αντανακλά τη μετάδοση κάτι για το οποίο –δεν είμαστε σίγουροι– από ένα εμβολιασμένο άτομο σε και μη εμβολιασμένο άτομο, συνήθως σε κοντινή απόσταση», εξήγησε ο γιατρός. 

Μια αληθοφανής θεωρία που αξίζει να εξερευνηθεί

Το ερώτημα εάν τα εμβολιασμένα άτομα θα μπορούσαν να βλάψουν τα μη εμβολιασμένα είναι μια έγκυρη, επιστημονική ερώτηση που αξίζει να μελετηθεί, λέει ο Δρ Hodkinson, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα στο παρελθόν στο RAIR.
Εκείνη την εποχή, ο παθολόγος παρουσίασε ένα σενάριο όπου θα μπορούσε να εμφανιστεί ο μεταδοτικός εμβολιασμός:
«Γνωρίζουμε ότι η όλη πρόθεση αυτών των εμβολίων είναι να παράγουν στο σώμα με τον δικό σας κυτταρικό μηχανισμό», εξήγησε ο γιατρός.
«Έτσι, το εμβόλιο προορίζεται να παράγει ποσότητες πρωτεΐνης ακίδας, οι οποίες στη συνέχεια παρουσιάζονται στο ανοσοποιητικό σας σύστημα για να αντιδράσει, για να σας δώσει ανοσία σε μελλοντική μόλυνση».
Μερικοί άνθρωποι βρίσκονται στο ακραίο άκρο αυτού του εύρους και παράγουν μια τεράστια ποσότητα πρωτεΐνης ακίδας που δεν μπορεί να καθαριστεί από το ίδιο το λεμφικό σύστημα, που είναι η όλη πρόθεση.
Απλώς παράγεται πάρα πολύ από αυτό – και ως εκ τούτου διαφεύγει στη γενική κυκλοφορία και αυτό έχει αποδειχθεί ότι είναι στην πραγματικότητα το γεγονός ότι διαφεύγει και έχει ταυτοποιηθεί.
Εκεί βγαίνουν τα προβλήματα με θρομβώσεις και άλλα θέματα.

Η έρευνα

Τώρα, ο Δρ Hodkinson εισάγει μια μελέτη που έγινε από επιστήμονες με έδρα τη Γουχάν της Κίνας.
Σε αυτή τη μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η περίσσεια πρωτεΐνης ακίδας θα μπορούσε να διαφύγει από το δέρμα στους ιδρωτοποιούς αδένες, το οποίο θα μπορούσε να μεταφερθεί με εισπνοή. Τονίζει ότι η μελέτη αντιμετωπίζει «την ίδια τη μόλυνση, όχι το εμβόλιο».
Άρα, υποθετικά, θα μπορούσε η εφίδρωση να είναι μια μέθοδος μετάδοσης στην περίπτωση των εμβολιασμένων; Και αν ναι, θα μπορούσε ο εξατμισμένος ιδρώτας να επιτρέψει την αεροζόλ των πρωτεϊνών αιχμής, μολύνοντας ενδεχομένως μη εμβολιασμένους ανθρώπους;
Ο Δρ Hodkinson τονίζει ότι ψάχνει μόνο για ένα «μονοπάτι» για να εξηγήσει πώς μπορεί να λειτουργήσει ο μεταδοτικός εμβολιασμός.
«Θέλω να τονίσω ότι αυτό δεν αποδεικνύεται ότι ισχύει», είπε. «Δεν έχει αποδειχθεί, αλλά προσπαθώ να βρω εδώ έναν δρόμο στον οποίο μπορούν να εξηγηθούν αυτά τα αποτελέσματα», συνέχισε ο παθολόγος.
Ο Δρ Hodkinson εκθέτει αυστηρά ένα πιθανό σενάριο που πρέπει να μελετηθεί.
Δυστυχώς, η γνήσια έρευνα χωρίς ατζέντα πέφτει συχνά θύμα πολιτικές σκοπιμόμητες.
Ο Δρ Roger Hodkinson εξήγησε ότι λόγω έλλειψης μελέτης, «η θλιβερή πραγματικότητα είναι ότι δεν γνωρίζουμε» περισσότερα για τον Μεταδοτικό Εμβολιασμό.
Ωστόσο, «υπάρχει κάθε είδους αληθοφάνεια στη σύνδεση, την οποία θα μπορούσα να αναπτύξω επιστημονικά», είπε.
Ο γιατρός συνέχισε να λέει ότι η μεταδοτική εμβολιασμός «δεν είναι απλώς μια παρωδία, ξέρετε, κάποια παράλογη θεωρία». «Χρειάζεται έρευνα και έλεγχος», καταλήγει ο επιστήμονας.
Αναλυτικά:
Υπάρχει πολλή επιστήμη πίσω από την ανησυχία για αυτό. Και όλοι ελπίζουμε φυσικά, όπως όλα όταν διερευνώνται, όλοι ελπίζουμε ότι δεν είναι αλήθεια. Αλλά ο γενικός λόγος που κάνουμε κλινικές δοκιμές είναι ακριβώς επειδή δεν ξέρουμε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης