Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η απάντηση της ΕΕ στον Elon Musk: Επενδύει 6 δισ. ευρώ σε δικό της σύστημα δορυφόρων

Η απάντηση της ΕΕ στον Elon Musk: Επενδύει 6 δισ. ευρώ σε δικό της σύστημα δορυφόρων
Σύμφωνα με το σχέδιο των Βρυξελλών, η συνολική χρηματοδότηση του project ανέρχεται σε 6 δισ. ευρώ, με 2,4 δισ. ευρώ να προέρχονται από τα ταμεία της Κομισιόν και τα υπόλοιπα χρήματα από τις χώρες της ΕΕ και τον ιδιωτικό τομέα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσίασε τα σχέδια της για τη δημιουργία δικού της συστήματος δορυφόρων που θα τεθούν σε τροχιά γύρω από τη γη με στόχο την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας και της στήριξης των τηλεπικοινωνιών της ΕΕ.

Σύμφωνα με το σχέδιο των Βρυξελλών, η συνολική χρηματοδότηση του project ανέρχεται σε 6 δισ. ευρώ, με 2,4 δισ. ευρώ να προέρχονται από τα ταμεία της Κομισιόν και τα υπόλοιπα χρήματα από τις χώρες της ΕΕ και τον ιδιωτικό τομέα.
Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της Κομισιόν, Bredon, ανέφερε πως είναι κρίσιμο η Ευρώπη να διαθέτει στο δικό της στόλο δορυφόρων, στο πλαίσιο της «στρατηγικής μας και την κυριαρχία μας ως ΕΕ».
Σύμφωνα με το Bloomberg, η ΕΕ εισέρχεται στην «σκληρή» αγορά των δορυφόρων χαμηλής τροχιάς, που μπορούν να δώσουν στους πολίτες γρήγορη σύνδεση σε broadband internet παρά το ότι δεν παραμένουν στο διάστημα για το ίδιο χρονικό διάστημα όπως οι «κλασικοί» δορυφόροι.
Κυρίαρχος στους δορυφόρους χαμηλής τροχιάς είναι ο Elon Musk, που έχει θέσει σε τροχιά περίπου 2.000 τέτοιους δορυφόρους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης