Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο διασυρμός της αμερικανικής και βρετανικής προπαγάνδας στην Ουκρανία – Δεν υπήρχε σχέδιο Ρωσικής επίθεσης στην Donbass

Ο διασυρμός της αμερικανικής και βρετανικής προπαγάνδας στην Ουκρανία – Δεν υπήρχε σχέδιο Ρωσικής επίθεσης στην Donbass
Η Ρωσία λοιπόν δεν σχεδίαζε επίθεση στο Donbass και αυτό το γνώριζαν οι ΗΠΑ… αλλά τα fake news σκόπιμα κυριάρχησαν…
Σχετικά Άρθρα

Για μια ακόμη φορά οι κατά τα άλλα σοβαρές μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Βρετανίας και οι κατά τα άλλα σοβαρές πολιτικές ηγεσίες των χωρών αυτών έπεσαν έξω…
Καλλιέργησαν σκόπιμα και προπαγανδιστικά ότι είναι θέμα ημερών η Ρωσία να επιτεθεί στην Ουκρανία για να απελευθερώσει την ημιαυτόνομη περιοχή Donbass της Ανατολικής Ουκρανίας όπου διατηρεί εκατοντάδες χιλιάδες ρωσόφωνους.
Στην Ρωσία ουδείς πίστευε ότι ο Putin ο ρώσος Πρόεδρος έχει σχέδιο εισβολής στην Donbass…
Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης περνούσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν υφίσταται θέμα εισβολής.
Η συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία ήταν μόνο προειδοποίηση προς την κυβέρνηση
Volodymyr Zelensky ότι πρέπει να σεβαστεί…τα δικαιώματα των ρωσόφωνων της Donbass.
Όμως Βρετανία αρχικά και οι ΗΠΑ στην συνέχεια άδραξαν την ευκαιρία να επισκιάσουν εσωτερικά τους προβλήματα όχι γιατί πίστευαν ότι επίκειται επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Στις ΗΠΑ ο Πρόεδρος Biden καταρρέει δημοσκοπικά.
Ίσως είναι ο χειρότερος Πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ.
Το 45% των δημοκρατικών που τον ψήφισαν δεν θέλει να είναι ξανά υποψήφιος.
Με βάση την εταιρία δημοσκοπήσεων Rasmussen οι αρνητικές ψήφοι για τον Πρόεδρο Biden έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ 59% αρνητικές έναντι 40% θετικές… από τις χειρότερες επιδόσεις Προέδρου των ΗΠΑ.
Η διαχείριση του covid 19 και η αποτυχία τιθάσευσης του προβλήματος σε συνδυασμό με την ακρίβεια και την επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας…έχουν δημιουργήσει μια άκρως αρνητική εικόνα για τον Biden…
Δεν είναι τυχαίο ότι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Trump θα εκλεγεί το 2024 Πρόεδρος των ΗΠΑ λόγω της χείριστης πολιτικής Biden.

Στην Βρετανία ο πρωθυπουργός κλονίζεται από το σκάνδαλο των πάρτι, εν μέσω covid 19 το πολιτικό σύστημα της Βρετανίας πήγαινε σε πάρτι και οι πολίτες lockdowns.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Johnson βρίσκεται στο αρνητικό επίκεντρο… οπότε η Ουκρανία ήταν ένα διέξοδο.
Δημιούργησαν ένα σκηνικό πολέμου, άρχισαν να διαρρέουν ημερομηνίες με κυριότερη την 16η Φεβρουαρίου 2022 ότι η Ρωσία θα επιτεθεί στην Ουκρανία με βάση την CIA τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.
Όμως ακόμη και ο Ουκρανός Πρόεδρος Volodymyr Zelensky περιέπαιζε τους αμερικανούς που υποτίθεται ότι τον στηρίζουν.
Εάν οι αμερικανοί είναι 100% σίγουροι ότι η Ρωσία θα επιτεθεί στην Ουκρανία στις 16 Φεβρουαρίου 2022 να μας ενημερώσουν… είπε ο Volodymyr Zelensky στα όρια της ειρωνείας η δήλωση του…

Οι ΗΠΑ και η Βρετανία γνώριζαν ότι δεν υπάρχει σχέδιο η Ρωσία να επιτεθεί στην Ουκρανία.
Αντιθέτως ήθελαν οι αμερικανοί να δημιουργήσουν ένα κλίμα έντασης και κλιμάκωσης… αφενός για να καλύψουν τις εσωτερικές τους αδυναμίες αφετέρου να πλήξουν την Γερμανία που συνεχίζει να διατηρεί καλές σχέσεις με την Ρωσία λόγω των αγωγών φυσικού αερίου.
Οι ΗΠΑ εξήγαγαν υγροποιημένο φυσικό αέριο LNG ρεκόρ εκμεταλλευόμενες την κρίση στο φυσικό αέριο… αλλά στην πράξη η Ρωσία ελέγχει τις ροές φυσικού αερίου στην Ευρώπη… και οι αμερικανοί δεν τους άρεσε η εξέλιξη αυτή.
Η Ρωσία λοιπόν δεν σχεδίαζε επίθεση στο Donbass και αυτό το γνώριζαν οι ΗΠΑ… αλλά τα fake news σκόπιμα κυριάρχησαν…

Τι ανέφερε πρόσφατα το bankingnews

Για να συγκαλύψουν τα δικά τους προβλήματα, ειδικά ο αμερικανός Πρόεδρος Biden ίσως είναι ο χειρότερος στην ιστορία με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν εκλογική κατάρρευση, Αμερικανοί και Βρετανοί εδώ και εβδομάδες διαρρέουν ότι επίκειται πόλεμος Ρωσίας και Ουκρανίας…

Ωστόσο ενώ έχουν αναφερθεί ακόμη και από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ημερομηνίες έναρξης της επίθεσης όλες έχουν διαψευστεί…
Η τελευταία αστεία προσπάθεια να προσδιορίσουν την ημερομηνία ήταν οι αναφορές ότι η Ρωσία θα επιτεθεί στην Ουκρανία… σενάριο που δεν έχει καμία βάση…
Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στην άποψη ότι η Ρωσία δεν θα επιτεθεί στην Ουκρανία... κανείς δεν θέλει πόλεμο για την περιοχή Donbass... και εάν κάτι πάει λάθος... περισσότερα θα χάσει η Ουκρανία...

Ποια είναι τα δεδομένα;

Η Ρωσία και η Ουκρανία βρίσκονται σε ένταση κυρίως για την ημιαυτόνομη περιοχή του Donbass ανατολικά της Ουκρανίας στα σύνορα με την Ρωσία.
Η Ρωσία δεν θα εισβάλλει στην Ουκρανία, ο ρώσος Πρόεδρος Putin δεν έχει τέτοιο σχέδιο… όσο η Ουκρανία δεν εισβάλλει στην περιοχή Donbass.
Η Ουκρανία έχει πολλά να χάσει εάν εισβάλλει στην περιοχή Donbass, ειδικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τι πραγματικά ισχύει

Η Ρωσία και ο Putin έχουν ξεκαθαρίσει ότι εάν η Ουκρανία εισβάλει στο Donbass, οι κάτοικοι στο Donbass θα κερδίσουν.
Τους έχει οπλίσει και εκπαιδεύσει πώς να χρησιμοποιούν τα όπλα, αλλά εάν οι Ρώσοι στρατιώτες θα χρειαστεί να μπουν στο Donbass και να πολεμήσουν εκεί ενάντια στην Ουκρανία, θα χρειαστεί επίσης να νικήσουν τους Ουκρανούς στρατιώτες στην περιοχή Donbass.
Ο Putin περιμένει την Ουκρανία να εισβάλει στο Donbass.

Ο Biden ο αμερικανός Πρόεδρος, θέλει την αποσταθεροποίηση και πιέζει τον Zelensky τον Πρόεδρο της Ουκρανίας να εισβάλλει στην περιοχή Donbass.
Ο Zelensky δεν θέλει να το κάνει, γιατί τότε η ΕΕ είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ την Ουκρανία να μπει στην ΕΕ.
Η Ουκρανία χρειάζεται την ΕΕ επειδή έχασε τον κύριο εμπορικό της εταίρο, τη Ρωσία, εξαιτίας του αντιρωσικού πραξικοπήματος του Obama το 2014.

Η ΕΕ δεν θα υποστηρίξει την Ουκρανία εάν η Ουκρανία ξεκινήσει την εισβολή για να καταλάβει το Donbass, εκτός εάν προηγηθεί ρωσική επίθεση, οπότε η Ουκρανία δεν θα κατηγορηθεί ότι ξεκίνησε την σύρραξη.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Biden θέλει η Ουκρανία να κινηθεί στα όρια της προβοκάτσιας ώστε να μην κατηγορηθεί η Ουκρανία για τον πόλεμο αλλά η Ρωσία.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπήρχαν ισχυρισμοί ότι ακροδεξιές οργανώσεις στην Ουκρανία ετοίμαζαν σαμποτάζ και απειλούσαν τον Zelensky με πραξικόπημα για να τον ανατρέψουν εάν αρνιόταν να το κάνει, για να δώσει το πράσινο φως.
Αλλά πρόσφατα, αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών δείχνουν ότι ο Putin έχει σχεδιάσει μια προβοκάτσια για να «δικαιολογήσει» μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η θέση της ΕΕ είναι να απαιτήσει από την Ουκρανία να εκπληρώσει την υπόσχεσή της βάσει της συμφωνίας του Μινσκ ΙΙ του Φεβρουαρίου 2015 για διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση του Donbass ώστε να συμφωνηθεί ένα πλαίσιο επανάκτησης χωρίς εχθροπραξίες και με καθεστώς ανεξαρτησίας όπως η Κριμαία στην Ουκρανία κατά την περίοδο 1954-2014, όταν η Κριμαία ήταν μέρος της Ουκρανίας.
Για πολλούς ο Zelensky κάνει ότι μπορεί για να συμμορφωθεί με την ΕΕ και όχι με τις ΗΠΑ, αλλά και να παραμείνει ζωντανός πολιτικά.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας απαιτεί αποδείξεις από τις ΗΠΑ για τις αναφορές περί ρωσικής εισβολής

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky ζήτησε αποδείξεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την προειδοποίηση αξιωματούχων του Λευκού Οίκου ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εισβάλει εντός του Φεβρουαρίου 2022.
«Υπήρξαν πάρα πολλές πληροφορίες για έναν πόλεμο μεγάλης κλίμακας με τη Ρωσία – ακόμη και συγκεκριμένες ημερομηνίες έχουν ανακοινωθεί», είπε ο Zelensky.

«Κατανοούμε ότι υπάρχουν κίνδυνοι.
Εάν έχετε οποιεσδήποτε πρόσθετες πληροφορίες ότι η Ρωσία θα εισβάλλει στην Ουκρανία στις 16 Φεβρουαρίου 2022 να μας τις δώσετε», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος, τονίζοντας ότι τέτοιες αναφορές προκαλούν πανικό στη χώρα του.
Ο στόχος της Ουκρανίας είναι να αποκλιμακώσει τις εντάσεις.
Ο πρόεδρος είπε ότι η Ουκρανία θα βασιστεί στις δικές της δυνάμεις για να ανταποκριθεί σε οποιεσδήποτε «εκπλήξεις… από οποιαδήποτε πλευρά.

Η κινδυνολογία των αμερικανών

Οι αμερικανοί κινδυνολογούν και αναφέρουν ημερομηνίες περί εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία… ενώ όλες έχουν έως σήμερα διαψευστεί.
Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν επισήμανε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εισβάλει στην Ουκρανία «ανά πάσα στιγμή», σημειώνοντας ότι μπορεί να το κάνει πριν από την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, οι οποίοι έχουν προγραμματιστεί να τελειώσουν στις 20 Φεβρουαρίου.

«Αν κοιτάξετε τη διάταξη των δυνάμεων, τόσο στη Λευκορωσία όσο και στη Ρωσία στην άλλη πλευρά των ουκρανικών συνόρων από τα βόρεια και τα ανατολικά, οι Ρώσοι είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν μια μεγάλη στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία, άμεσα».

Πάνω από 100.000 στρατιώτες

Στο μεταξύ, η Ρωσία έχει συγκεντρώσει περίπου 100.000 στρατιώτες κοντά στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας.
«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε ακριβώς την ημέρα, αλλά το παράθυρο για πόλεμο έχει ανοίξει και μπορεί να ξεκινήσει μια εισβολή, μια μεγάλη στρατιωτική επίθεση από τη Ρωσία στην Ουκρανία άμεσα», είπε ο Σάλιβαν.

Ο Zelensky ζήτησε από τον Biden να επισκεφθεί την Ουκρανία
«Είμαι πεπεισμένος ότι η άφιξή σας στο Κίεβο τις επόμενες ημέρες, οι οποίες είναι κρίσιμες για τη σταθεροποίηση της κατάστασης, θα είναι ένα ισχυρό μήνυμα και θα συμβάλει στην αποκλιμάκωση», ανέφερε ο Ουκρανός Πρόεδρος Zelensky.
donbasss2.png

17567742_105.gif
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης