Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό προχώρησε ο πρίγκιπας Andrew για το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης

Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό προχώρησε ο πρίγκιπας Andrew για το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης
Ο πρίγκηπας Andrew θα κάνει δωρεά στη φιλανθρωπική οργάνωση στήριξης των θυμάτων σεξουαλικής βίας, επικεφαλής της οποίας είναι η Giouffre.
Σχετικά Άρθρα
Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό κατέληξαν ο πρίγκιπας Andrew και η Virginia Giuffre, η Αμερικανίδα που τον κατηγορούσε για σεξουαλική κακοποίηση, όπως ανέφεραν οι δικηγόροι της ενάγουσας, σε ένα δικαστικό έγγραφο που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν.
Ο δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, 61 ετών σήμερα, κατηγορήθηκε από την 38χρονη Αμερικανίδα, πρώην θύμα του πολυεκατομμυριούχου χρηματιστή Jeffry Epstein, για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν 17 ετών. Ο Andrew, η δίκη του οποίου ενώπιον αστικού δικαστηρίου στη Νέα Υόρκη δεν είχε προσδιοριστεί ακόμη, διέψευδε οποιαδήποτε εμπλοκή του στο κύκλωμα του Epstein, ο οποίος αυτοκτόνησε στη φυλακή, αναμένοντας να δικαστεί για σωματεμπορία ανηλίκων.
Οι όροι του οικονομικού διακανονισμού των δύο πλευρών δεν αποκαλύφθηκαν. Σύμφωνα ωστόσο με το δικαστικό έγγραφο, ο πρίγκιπας Andrew θα κάνει μια «σημαντική δωρεά» στη φιλανθρωπική οργάνωση στήριξης των θυμάτων σεξουαλικής βίας, επικεφαλής της οποίας είναι η Giouffre.
«Ο πρίγκιπας Andrew ουδέποτε σκόπευε να συκοφαντήσει τον χαρακτήρα της κας Giouffre και αποδέχεται ότι εκείνη υπέφερε τόσο ως θύμα κακοποίησης όσο και ως αποτέλεσμα άδικων δημοσίων επιθέσεων», αναφέρεται στο έγγραφο. «Ο πρίγκιπας Andrew μετανιώνει για τη σχέση του με τον Επστάιν και χαιρετίζει το θάρρος της κας Giouffre και άλλων διασωθέντων που όρθωσαν το ανάστημά τους για τους ίδιους και για τους άλλους. Δεσμεύεται να δείξει τη μετάνοιά του για τη σχέση του με τον Epstein, στηρίζοντας τον αγώνα κατά της διακίνησης ανθρώπων και στηρίζοντας τα θύματα», προστίθεται στο κείμενο αυτό.
Η Giouffre κατέθεσε αγωγή σε βάρος του Δούκα της Υόρκης τον περασμένο Αύγουστο, υποστηρίζοντας ότι την κακοποίησε την περίοδο που είχε πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος του Epstein.
Με τη σημερινή εξέλιξη ο πρίγκιπας θα αποφύγει τις δυνητικά εξευτελιστικές για τον ίδιο αποκαλύψεις και κατηγορίες τους επόμενους μήνες και κατά τη διάρκεια της δίκης του, που πιθανότατα θα διεξαγόταν το φθινόπωρο.
Μια εκπρόσωπος του πρίγκιπα είπε ότι δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ απέφυγαν επίσης να σχολιάσουν την είδηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης