Τελευταία Νέα
Διεθνή

Djokovic: Είμαι διατεθειμένος να χάσω μελλοντικά τρόπαια, παρά να αναγκαστώ να κάνω εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Djokovic: Είμαι διατεθειμένος να χάσω μελλοντικά τρόπαια, παρά να αναγκαστώ να κάνω εμβόλιο κατά του κορωνοϊού
Ο Djokovic σημείωσε ότι ελπίζει να αλλάξουν οι απαιτήσεις εμβολιασμού σε ορισμένα τουρνουά, προσθέτοντας ότι ευελπιστεί ότι “μπορεί να παίξει για πολλά ακόμη χρόνια”

Ο Djokovic “έσπασε” τη σιωπή του και παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη μετά την δικαστική διαμάχη και την απέλασή του από την Αυστραλία, επειδή ήταν ανεμβολίαστος.

Ο Σέρβος τενίστας είπε ότι προτιμά να χάσει τα μελλοντικά τρόπαια, παρά να αναγκαστεί να κάνει εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Μιλώντας αποκλειστικά στο BBC, δήλωσε ότι δεν πρέπει να συνδέεται με το κίνημα κατά του εμβολιασμού, αλλά να υποστηρίζει το δικαίωμα επιλογής ενός ατόμου.
Ο Djokovic ρωτήθηκε αν θα θυσίαζε τη συμμετοχή του σε αγώνες όπως το Γουίμπλεντον και το Γαλλικό Όπεν για τη στάση του για το εμβόλιο.
«Ναι, αυτό είναι το τίμημα που είμαι διατεθειμένος να πληρώσω», υπογράμμισε.
Ο 20 φορές νικητής του Grand Slam απελάθηκε από την Αυστραλία τον περασμένο μήνα, καθώς η κυβέρνηση ακύρωσε τη βίζα του διαδοχικά λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό.
 Djokovic, ο οποίος είναι ο νούμερο ένα τενίστας στον κόσμο, είπε ότι είχε λάβει ιατρική εξαίρεση για να εισέλθει στη χώρα για να παίξει στο Αυστραλιανό Όπεν, καθώς είχε αναρρώσει πρόσφατα από τον Covid-19.
«Δεν ήμουν ποτέ κατά του εμβολιασμού» ανέφερε στη συνέντευξη, επιβεβαιώνοντας ότι είχε κάνει εμβόλια ως παιδί, «αλλά πάντα υποστήριζα την ελευθερία να επιλέγεις τι βάζεις στο σώμα σου».
Ο Djokovic σημείωσε ότι ελπίζει να αλλάξουν οι απαιτήσεις εμβολιασμού σε ορισμένα τουρνουά, προσθέτοντας ότι ευελπιστεί ότι “μπορεί να παίξει για πολλά ακόμη χρόνια”.
Αλλά επιβεβαίωσε επίσης ότι ήταν πρόθυμος να παραιτηθεί από την ευκαιρία να γίνει στατιστικά ο καλύτερος άνδρας τενίστας όλων των εποχών, επειδή ένιωθε τόσο έντονα για αυτή την αντιμετώπιση.
Ο αντίπαλος του Djokovic, Ραφαέλ Ναδάλ, έχει κερδίσει 21 τίτλους Grand Slam – τους περισσότερους από κάθε ανταγωνιστή.
Ερωτηθείς για ποιον λόγο, απάντησε:
“Επειδή οι αρχές της λήψης αποφάσεων για το σώμα μου είναι πιο σημαντικές από οποιονδήποτε τίτλο ή οτιδήποτε άλλο.
Προσπαθώ να είμαι συντονισμένος με το σώμα μου όσο περισσότερο μπορώ”.
Ο Djokovic επεσήμανε ότι «ήταν πάντα σπουδαίος μαθητής ευεξίας, ευεξίας, υγείας, διατροφής» και ότι η απόφασή του είχε εν μέρει επηρεαστεί από τη θετική επίδραση που είχαν παράγοντες όπως η αλλαγή της διατροφής του και του ύπνου του στις ικανότητές του ως επαγγελματίας αθλητής.
Όμως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εμβολιαστεί στο μέλλον, αναφέροντας ότι «έχω το μυαλό μου ανοιχτό, γιατί όλοι προσπαθούμε να βρούμε συλλογικά, την καλύτερη δυνατή λύση για τον τερματισμό του Covid».
“Ποτέ δεν ήμουν κατά του εμβολιασμού. Καταλαβαίνω ότι παγκοσμίως, όλοι προσπαθούν να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να χειριστούν αυτόν τον ιό και να δουν, ελπίζω, ένα τέλος σύντομα” περιέγραψε ο Djokovic.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης