Τελευταία Νέα
Διεθνή

Intel: Deal 5,4 δισ. δολ. για την εξαγορά της Tower Semiconductor

Intel: Deal 5,4 δισ. δολ. για την εξαγορά της Tower Semiconductor
Η Intel ανακοίνωσε ότι η εξαγορά θα αυξήσει αμέσως τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή
Συμφωνία 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά της iισραηλινής εταιρείας μικροτσίπ Tower Semiconductor, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει την παραγωγική της ικανότητα, ανακοίνωσε η Intel.
Η Intel ανακοίνωσε ότι θα καταβάλλει 53 δολ. ανά μετοχή σε μετρητά για την Tower, ένα premium 60% σε σχέση με το κλείσιμο της Δευτέρας στον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq.
Η Tower, η οποία παράγει μια μεγάλη ποικιλία τσιπ τα οποία καλύπτουν τις αγορές καταναλωτών, βιομηχανιών αυτοκινήτων και κινητής τηλεφωνίας, διαθέτει εγκαταστάσεις παραγωγής —- που ονομάζονται «fabs» στη γλώσσα του κλάδου — στο Migdal Haemek του Ισραήλ, στην Ιταλία, στο Newport Beach της Καλιφόρνια και το Σαν Αντόνιο του Τέξας.
Η Tower κατέχει επίσης μερίδιο 51% στην TPSCo. με την Nuvoton Technology Corp.να κατέχει το υπόλοιπο 49%.
Στην εν λόγω σύμπραξη συμμετέχουν τρεις κατασκευαστές στην Ιαπωνία που ειδικεύονται σε ολοκληρωμένα κυκλώματα, περισσότερα από 750 εκατομμύρια από τα οποία έχουν διοχετευτεί στην αυτοκινητοβιομηχανία, σύμφωνα με την Tower.
Η Intel ανακοίνωσε ότι η εξαγορά θα αυξήσει αμέσως τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή και θα χρηματοδοτηθεί με μετρητά από τον ισολογισμό.
Η Goldman Sachs ενήργησε ως σύμβουλος της Intel, ενώ η JPMorgan της Tower.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης