Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στον χρυσό στρέφονται οι επενδυτές λόγω γεωπολιτικού ρίσκου - Υψηλά 8 μηνών

Στον χρυσό στρέφονται οι επενδυτές λόγω γεωπολιτικού ρίσκου - Υψηλά 8 μηνών
Οι επενδυτές αποφεύγουν τα ριψοκίνδυνα assets και στρέφονται σε παραδοσιακά καταφύγια, όπως το κίτρινο μέταλλο
Σχετικά Άρθρα

Σε υψηλό οκτώ μηνών ενισχύονται οι τιμές του χρυσού, με το βλέμμα στην κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
Οι επενδυτές αποφεύγουν τα ριψοκίνδυνα assets και στρέφονται σε παραδοσιακά καταφύγια, όπως το κίτρινο μέταλλο.
Ο χρυσός σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.876,71 δολάρια ανά ουγγιά, αφότου ενισχύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Ιουνίου στα 1.878,88 δολάρια νωρίτερα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,5% στα 1.879,00 δολάρια.
Λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, ο χρυσός υποστηρίζεται μέσω του πληθωρισμού λόγω των υψηλότερων τιμών του αργού πετρελαίου και μέσω της αποστροφής ρίσκου, λόγω των χαμηλότερων αποθεμάτων, σχολιάζει ο Stephen Innes, συνεργάτης της SPI Asset Management, όπως μεταδίδει το CNBC.

gold.png

Πιέσεις στις αγορές της Ασίας

Την ίδια ώρα, οι ασιατικές μετοχές υποχωρούν, καθώς οι επενδυτές αναλογίζονταν τις επιπτώσεις μιας πιθανής ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 0,8% στις 26.865 μονάδες.
«Η αγορά (χρυσού) φαίνεται να αγνοεί τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες αυτή τη στιγμή, καθώς οι επενδυτές χάνονται στην ομίχλη του πολέμου και καθίσταται πολύ δύσκολο να έχεις μια σημαντική μακροοικονομική ή θεμελιώδη άποψη. Όλα κρέμονται από μία κλωστή», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Innes.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης