Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 1,5% για τον χρυσό, στα 1.869,40 δολάρια η ουγγιά

tags :
Κέρδη 1,5% για τον χρυσό, στα 1.869,40 δολάρια η ουγγιά
Περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων είναι βέβαιο ότι θα διατηρήσει τον χρυσό ψηλά

Ανοδικά κινήθηκαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, σκαρφαλώνοντας σε υψηλό τριμήνου, καθώς οι φόβοι για μια πιθανή επικείμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πυροδότησαν τη ζήτηση για ασφαλή περιουσιακά στοιχεία.
Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παράδοσης Απριλίου σημείωσε κέρδη 27,30 δολαρίων, ή 1,5%, φθάνοντας στα 1.869,40 δολάρια η ουγγιά μετά τη διαπραγμάτευση έως τα 1.872,80 δολ. Αυτή είναι η υψηλότερη τιμή από τις 17 Νοεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
«Τα σχόλια από Αμερικανούς αξιωματούχους στα τέλη της περασμένης εβδομάδας που υποδηλώνουν ότι μια εισβολή στην Ουκρανία από τη Ρωσία ήταν επικείμενη, έριξαν τις αγορές σε αδιέξοδο», δήλωσε στο MarketWatch ο David Russell, διευθυντής μάρκετινγκ της GoldCore.
Οι τιμές του πετρελαίου συνέχισαν να ανεβαίνουν, δίνοντας στον χρυσό την ώθηση να σπάσει την ανοδική αντίσταση" στα επίπεδα των 1.855 έως 1.860 δολαρίων.
Η δυναμική αγορά συνεχίστηκε τη Δευτέρα, αλλά «οποιαδήποτε άμβλυνση της ρητορικής σχετικά με την κατάσταση Ουκρανίας/Ρωσίας θα επαναφέρει σίγουρα μια προσφορά σε μετοχές (βραχυπρόθεσμα) και μπορεί να περιορίσει τη ροή του πετρελαίου», γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πτώση του χρυσού κάτω από το επίπεδο αντίστασης βραχυπρόθεσμα, είπε.
"Περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων είναι βέβαιο ότι θα διατηρήσει τον χρυσό ψηλά".
Ο χρυσός άντεξε, ωστόσο, αφού ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov, μιλώντας σε συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Vladirmir Putin τη Δευτέρα, πρότεινε η Μόσχα να συνεχίσει να συνομιλεί με το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι αγορές αντιδρούν στους γεωπολιτικούς φόβους "αναζητώντας ασφαλή καταφύγια, σε μια δυναμική που υποστηρίζει σθεναρά το πολύτιμο μέταλλο", δήλωσε ο Ricardo Evangelista, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην ActivTrades, σε σημείωμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης