Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Erdogan σε διήμερη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ο Erdogan σε διήμερη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Υπενθυμίζεται πως είχαν προηγηθεί το τελευταίο διάστημα και επισκέψεις κορυφαίων Εμιρατιανών αξιωματούχων στην Τουρκία, δείγμα πως οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες έχουν πια μπει σε τροχιά εξομάλυνσης

Ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan μετέβη σήμερα στο Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων όπου είχε επαφές με τον πρίγκιπα διάδοχο, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχιάν.
Η επίσκεψη Erdogan είναι η πρώτη που πραγματοποιεί ο Τούρκος ηγέτης στο Αμπού Ντάμπι μετά το 2013.
Υπενθυμίζεται πως είχαν προηγηθεί το τελευταίο διάστημα και επισκέψεις κορυφαίων Εμιρατιανών αξιωματούχων στην Τουρκία, δείγμα πως οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες έχουν πια μπει σε τροχιά εξομάλυνσης.

Ο de-facto ηγέτης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων πρίγκιπας διάδοχος σεΐχης υπενθυμίζεται πως είχε βρεθεί και εκείνος στην Άγκυρα τον Νοέμβριο του 2021, με τη δική του επίσκεψη να είναι η πρώτη έπειτα από το 2012.
Μιλώντας από την Κωνσταντινούπολη, προτού αναχωρήσει για το Αμπού Ντάμπι, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως προσβλέπει στα επόμενα «50 χρόνια φιλίας και αδελφοσύνης» με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ και η πλευρά των Εμιρατιανών παρουσιάστηκε να καλωσορίζει την επίσκεψη του Τούρκου ηγέτη υποστηρίζοντας πως εκείνη ανοίγει μια νέα θετική σελίδα στις διμερείς σχέσεις.  

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης