Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νεκροί 2 Έλληνες ομογενείς από πυρά Ουκρανών στρατιωτών - ΥΠΕΞ: Συνεπλάκησαν για ασήμαντη αιτία

Νεκροί 2 Έλληνες ομογενείς από πυρά Ουκρανών στρατιωτών - ΥΠΕΞ: Συνεπλάκησαν για ασήμαντη αιτία
Ο Νίκος Δένδιας έχει ζητήσει να συνομιλήσει με τον Ουκρανό ομόλογο του
Σχετικά Άρθρα
Νεκροί από πυρά Oυκρανών στρατιωτών έπεσαν δύο Έλληνες ομογενείς, ενώ ακόμα δύο έχουν υποστεί βαρύ τραυματισμό, στο χωριό Γράνιτνα, που βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, η συμπλοκή των δύο πλευρών έγινε για ασήμαντη αιτία, ενώ ο Νίκος Δένδιας έχει ζητήσει να συνομιλήσει με τον Ουκρανό ομόλογο του.
Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών είχε απευθύνει σύσταση στους Έλληνες που βρίσκονται στην Ουκρανία να αποχωρήσουν άμεσα από τη χώρα.
Τόσο η σύσταση του υπουργείου Εξωτερικών προς τους Έλληνες στην Ουκρανία να αποχωρήσουν άμεσα από τη χώρα, όσο και ο θάνατος των δύο ομογενών, συνέπεσε με το ταξίδι το Γερμανού καγκελάριου, Olaf Scholz, σε Ουκρανία και Ρωσία για την αποκλιμάκωση της έντασης.
Σύμφωνα με πηγές της γερμανικής κυβέρνησης, ο Scholz θα υπογραμμίσει το οικονομικό κόστος μιας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία κατά την αυριανή επίσκεψή του στη Μόσχα, που ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες φοβούνται ότι θα είναι η τελευταία ευκαιρία για την αποκλιμάκωση της εξαιρετικά επικίνδυνης κατάστασης.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για τον θάνατο των Ελλήνων ομογενών

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται: «Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αιφνίδιο θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.
Εκφράζουμε επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων.
Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία.
Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Ουκρανό ομόλογό του DmytroKuleba, προκειμένου να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης