Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Εκτόξευση των ποσοστών του VOX στις περιφερειακές εκλογές

Ισπανία: Εκτόξευση των ποσοστών του VOX στις περιφερειακές εκλογές
Οι πρόωρες εκλογές έφεραν μια πικρή νίκη για τον περιφερειακό ηγέτη του PP Alfonso Fernández Mañueco

Ποσοστά - ρεκόρ κατέγραψε το ακροδεξιό ισπανικό κόμμα VOΧ στις περιφερειακές εκλογές στην Καστίλλη και Λεόν, καθιστώντας το κόμμα του Santagio Abascal βασικό παράγοντα για να σχηματίσει το Λαϊκό Κόμμα κυβέρνηση.
Το δεξιό Λαϊκό Κόμμα (PP), με 31 έδρες, δεν βρίσκεται καν κοντά στην πλειοψηφία, πράγμα που σημαίνει ότι αν θέλει να κυβερνήσει, χρειάζεται το Vox, το οποίο έλαβε συνολικά 13 βουλευτές μετά την ψηφοφορία.
Οι πρόωρες εκλογές έφεραν μια πικρή νίκη για τον περιφερειακό ηγέτη του PP Alfonso Fernández Mañueco.
Το PP κέρδισε δύο έδρες περισσότερες από το 2019 και θα αναγκαστεί να αλλάξει εταίρους μετά την κατάρρευση του εταίρου του συνασπισμού «Ciudadanos», ο οποίος έχασε 11 από τις 12 έδρες του.

Ισχυρότερο το VOX

Το Λαϊκό Κόμμα κατέγραψε τα χειρότερα αποτελέσματά του στην Καστίλλη και Λεόν, αφού έλαβε μόνο το 31,43% των ψήφων, με απώλεια 0,06 μονάδων σε σχέση με το 2019, που ισοδυναμεί με 55.000 λιγότερες ψήφους.
Το Vox, ωστόσο, έγινε πολύ ισχυρότερο, αυξάνοντας από 1 έδρα σε 13, υποστηρίζοντας τις δηλώσεις του Abascal τις τελευταίες εβδομάδες ότι ήρθε η ώρα το κόμμα να μπει στην κυβέρνηση.
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα έχασε επτά έδρες στα αριστερά, ενώ το Podemos έχασε μία.
Η πτώση και των δύο κομμάτων οφείλεται στην άνοδο των περιφερειακών κομμάτων που διεκδικούν επενδύσεις και ανάπτυξη της λεγόμενης «España Vaciada» ή κενής Ισπανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης