Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανική κρίση: Σύγκληση του ΟΑΣΕ εντός 48 ωρών ζήτησε ο Κίεβο

Ουκρανική κρίση: Σύγκληση του ΟΑΣΕ εντός 48 ωρών ζήτησε ο Κίεβο
Η Ουκρανία ζητεί εξηγήσεις από τη Ρωσία για τις στρατιωτικές της κινήσεις στα συνορα της χώρας
Σχετικά Άρθρα

Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι επιθυμεί συνομιλίες με τη Ρωσία και τα μέλη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) εντός 48 ωρών για να συζητηθεί η στρατιωτική ενίσχυση της Ρωσίας κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Dmytro Kuleba δήλωσε ότι οι ουκρανικές αρχές αιτήθηκαν τη συνάντηση εξαιτίας της αποτυχίας της Μόσχας να ανταποκριθεί στο αίτημα του Κιέβου για πληροφορίες σχετικά με τις στρατιωτικές δραστηριότητες στα σύνορα της χώρας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Η απάντηση

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, ο Kuleba ανέφερε ότι το Κίεβο ζήτησε από τη Ρωσία εξηγήσεις σχετικά με τις στρατιωτικές δραστηριότητες στις περιοχές που βρίσκονται γειτονικά με το έδαφος της Ουκρανίας.
Ο Ουκρανός ΥΠΕξ είχε τονίσει ότι το Κίεβο ανέμενε απάντηση από τη Ρωσία εντός 48 ωρών με πληροφορίες σχετικά με τις περιοχές στρατιωτικής δραστηριότητας και τον αριθμό του στρατιωτικού προσωπικού.

Το έγγραφο της Βιέννης

«Η Ρωσία δεν έχει απαντήσει στο αίτημά μας σχετικά με το έγγραφο της Βιέννης.
Προχωρούμε στο επόμενο βήμα.
Η Ουκρανία συγκαλεί συνάντηση με τη Ρωσία και όλα τα συμμετέχοντα κράτη εντός των επόμενων 48 ωρών για να συζητήσει την ενίσχυση και τη μετακίνηση των ρωσικών στρατευμάτων κατά μήκος των συνόρων μας και στην προσωρινά κατεχόμενη Κριμαία (σ.σ. Η Ουκρανία θεωρεί την Κριμαία κατεχόμενη).
Αν η Ρωσία εννοεί σοβαρά τα λόγια της για το αδιαίρετο της ασφάλειας στον χώρο του ΟΑΣΕ, πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για στρατιωτική διαφάνεια, ώστε να μειωθούν οι εντάσεις και να ενισχυθεί η ασφάλεια για όλα τα συμμετέχοντα κράτη", έγραψε ο Kuleba στο Twitter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης