Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τηλεφωνική επικοινωνία Biden – Zelensky: Συμφωνία για συνέχιση της διπλωματίας με στόχο την επίλυση της ουκρανικής κρίσης

Τηλεφωνική επικοινωνία Biden – Zelensky: Συμφωνία για συνέχιση της διπλωματίας  με στόχο την επίλυση της ουκρανικής κρίσης
Η τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας 50 λεπτών έρχεται μια ημέρα αφότου ο Biden συνομίλησε με τον Vladimir Putin
Σχετικά Άρθρα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden και ο Ουκρανός ομόλογός του Volodymyr Zelensky σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχαν την Κυριακή (13/2/2022) «συμφώνησαν στη σημασία της συνέχισης της διπλωματίας και της αποτροπής», ανέφερε ο Λευκός Οίκος.
Η τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας 50 λεπτών έρχεται μια ημέρα αφότου ο Biden συνομίλησε με τον Vladimir Putin, προειδοποιώντας τον Ρώσο πρόεδρο ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα «ανταποκριθούν αποφασιστικά» και η Ρωσία θα έχει άμεσο και σοβαρό κόστος εάν εισβάλει στην Ουκρανία.
Πάντως Biden και Zelensky δεν φαίνεται να ευθυγραμμίζονται σχετικά με την αμεσότητα μίας ρωσικής εισβολής.
«Είδαμε κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 ημερών μια δραματική επιτάχυνση στη συσσώρευση ρωσικών δυνάμεων», δήλωσε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Jake Sullivan.
Είπε ότι «η διάθεση αυτών των δυνάμεων» υποδηλώνει ότι η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί «ουσιαστικά ανά πάσα στιγμή».
Από την πλευρά του το Κίεβο διαμηνύει, πως το κλίμα πανικού δεν βοηθά ενώ ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει ανοικτό τον ουκρανικό εναέριο χώρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης