Τελευταία Νέα
Διεθνή

Daly (Fed San Francisco): Κίνδυνος αποσταθεροποίησης από την απότομη και επιθετική αύξηση των επιτοκίων το Μάρτιο 2022

Daly (Fed San Francisco): Κίνδυνος αποσταθεροποίησης από την απότομη και επιθετική αύξηση των επιτοκίων το Μάρτιο 2022

Δεν υποστηρίζει η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σαν Φρανσίσκο Mary Daly την αύξηση του βασικού επιτοκίου κατά 0,50%

Σχετικά Άρθρα

Η υπερβολικά «απότομη και επιθετική» αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσε να είναι αντιπαραγωγική για τους στόχους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, δήλωσε την Κυριακή η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σαν Φρανσίσκο Mary Daly, σηματοδοτώντας ότι δεν είναι ακόμη έτοιμη να υποστηρίξει μια αύξηση των επιτοκίων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Reuters, την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022.

Απόσυρση της στήριξης στην οικονομία

»Κοιτάζω λοιπόν τα δεδομένα και βλέπω ότι είναι προφανές ότι πρέπει να αποσύρουμε κάποια από τα μέτρα διευκόλυνσης από την οικονομία, αλλά η ιστορία μάς λέει με την πολιτική της Fed ότι η απότομη και επιθετική δράση μπορεί στην πραγματικότητα να έχει αποσταθεροποιητικό αποτέλεσμα στην ίδια την ανάπτυξη και τη σταθερότητα των τιμών που προσπαθούμε να επιτύχουμε», δήλωσε η Daly σε συνέντευξή της στην εκπομπή "Face The Nation" του CBS.

Τι προεξοφλεί η αγορά

Την ίδια ώρα, οικονομολόγοι της Wall Street προβλέπουν πολλές αυξήσεις επιτοκίων μέσα στο έτος: τόσο η Goldman Sachs όσο και η J.P. Morgan προεξοφλούν πέντε αυξήσεις επιτοκίων μέσα στο 2022 και ορισμένοι παρατηρητές πιθανολογούν ακόμη και επτά αυξήσεις.
Οι αγορές δείχνουν να δίνουν κάποιες πιθανότητες σε μια αύξηση των επιτοκίων κατά μισή εκατοστιαία μονάδα τον Μάρτιο αντί για τη συνήθη αύξηση κατά ένα τέταρτο της εκατοστιαίας μονάδας.
Και τα στελέχη της Fed υπογραμμίζουν ότι δεν γνωρίζουν τι θα γίνει με τη νομισματική πολιτική ακριβώς επειδή είναι αβέβαιη η κατάσταση της οικονομίας: τα ενοίκια ανεβαίνουν και η εφοδιαστική αλυσίδα εξακολουθεί να παρουσιάζει προβλήματα, γεγονός σημαίνει πως ο πληθωρισμός μπορεί να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα ενώ εκπνέουν τα προγράμματα στήριξης της κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης