Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu : Δεν πρέπει να καλλιεργούμε κλίμα πανικού – Σε επαφή με Ουκρανία και Ρωσία για την εκτόνωση της έντασης

Cavusoglu : Δεν πρέπει να καλλιεργούμε κλίμα πανικού – Σε επαφή με Ουκρανία και Ρωσία για την εκτόνωση της έντασης
Oι προσπάθειες της Τουρκίας τόσο με την Ουκρανία όσο και με τη Ρωσία για αποκλιμάκωση της έντασης συνεχίζονται, τόνισε o Cavusoglu
Σχετικά Άρθρα

Δεν θα ήταν σωστό για τη Ρωσία να εισβάλει στην Ουκρανία, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cabusoglu.
Σε συνέντευξή του στο CNN Turk τόνισε ότι, εάν δεν υπάρχει κίνδυνος ρωσικής εισβολή, οι δυτικές χώρες θα πρέπει να είναι πιο ευαίσθητες σχετικά με τη πολεμική ρητορική τους και τις δηλώσεις που προκαλούν πανικό.
Λέγοντας ότι οι δυτικές χώρες είχαν προειδοποιήσει και προηγουμένως για εισβολή, υπογράμμισε πως η Τουρκία είναι σε επαφή με ρωσικές και λευκορωσικές πηγές που αρνούνται τους ισχυρισμούς.
O Cavusoglu σημείωσε ότι, οι εντάσεις δεν αναμένεται να τερματιστούν πλήρως ακόμη και μετά από συνομιλίες αλλά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και η κατανόηση των αμοιβαίων ανησυχιών είναι ζωτικής σημασίας.
«Δεν θα ήταν σωστό να εισβάλει η Ρωσία καθώς αυτή η διαδικασία συνεχίζεται» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πάντως ότι οι προσπάθειες της Τουρκίας τόσο με την Ουκρανία όσο και με τη Ρωσία συνεχίζονται.

Εκτόνωση της έντασης

«Δεν πρέπει να έχουμε κλίμα πανικού. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τις υπηρεσίες πληροφοριών μας και άλλους θεσμούς», δήλωσε ο κορυφαίος διπλωμάτης της Τουρκίας.
Η Τουρκία εξέδωσε προειδοποίηση για αποφυγή των ταξιδιών στην ανατολική Ουκρανία εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών ότι μια ρωσική εισβολή θα μπορούσε να είναι επικείμενη.
«Συμβουλεύουμε τους πολίτες μας να αποφεύγουν να ταξιδεύουν σε περιοχές της Ουκρανίας κατά μήκος των ανατολικών συνόρων της, εκτός αν χρειαστεί», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η Τουρκία αξιολογεί τα σχέδια για την απομάκρυνση σχεδόν 25.000 πολιτών από την Ουκρανία μέσω ξηράς, αέρα και θάλασσας στο «χειρότερο σενάριο», είπε ο Cavusoglu.
«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλες τις πιθανότητες... αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε στην εκτόνωση της έντασης» είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης