Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Ενισχύουμε τις σχέσεις μας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο μας στον Περσικό Κόλπο

Erdogan: Ενισχύουμε τις σχέσεις μας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο μας στον Περσικό Κόλπο
Οι δύο χώρες έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν σε ένα ευρύ φάσμα τομέων σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στην περιοχή μας και την Αφρική, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος

Η Τουρκία ενισχύει τις σχέσεις της με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) με βάση την αμοιβαία εμπιστοσύνη και τον σεβασμό, σύμφωνα με τον Recep Tayyip Erdogan.
Σε αποκλειστικό άρθρο του για την εφημερίδα Khaleej Times από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο Erdogan είπε ότι «η αυξανόμενη προσέγγιση μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΑΕ αποκτά νέα ώθηση ως αποτέλεσμα των διμερών επισκέψεών μας».
Πριν από μια επίσκεψη στο κράτος του Κόλπου που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα (14/2), ο Erdogan εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις σχέσεις των δύο χωρών που εξελίσσονται προς τη συνεργασία.
«Πιστεύω ότι η αυξημένη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών θα ωφελήσει και την περιοχή μας.
Είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο ότι η προσέγγιση που αναπτύχθηκε σε μια περίοδο αυξανόμενου παγκόσμιου ανταγωνισμού», έγραψε.

Μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος

Σημείωσε ότι η Τουρκία «εκτιμά όλες τις χώρες της περιοχής», ενώ πρόσθεσε ότι τα ΗΑΕ είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Τουρκίας μεταξύ των μελών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC).
Επικαλούμενος τον πιο πρόσφατο όγκο εμπορίου εκτός πετρελαίου μεταξύ των δύο χωρών, ο Erdogan ανέφερε ότι η Τουρκία σκοπεύει να διπλασιάσει αυτόν τον όγκο τα επόμενα χρόνια.
«Επιπλέον, οι δύο χώρες έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν σε ένα ευρύ φάσμα τομέων σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στην περιοχή μας και την Αφρική», έγραψε.
«Η Τουρκία, με τη γεωπολιτική της θέση, το ανθρώπινο κεφάλαιο, την περιοχή δραστηριότητας, την παραγωγική ικανότητα και τον σταθεροποιητικό της ρόλο, έχει γίνει κέντρο έλξης και είναι πάντα ανοιχτή σε εποικοδομητική συνεργασία», συνέχισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης