Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανική οικονομία: Αρνητική αναθεώρηση των προβλέψεων για το 2022 με «φρένο» για την ανάπτυξη στο 3%

Γερμανική οικονομία: Αρνητική αναθεώρηση των προβλέψεων για το 2022 με «φρένο» για την ανάπτυξη στο 3%

Η επιβράδυνση προκαλείται σε μεγάλο βαθμό από την αυξανόμενη άνοδο των τιμών της ενέργειας, τις ελλείψεις πρώτων υλών και εξειδικευμένου εργατικού προσωπικού

Σχετικά Άρθρα
Απαισιόδοξες είναι οι προβλέψεις της Ένωσης Γερμανικών Επιμελητηρίων Βιομηχανίας και Εμπορίου (DIHK) για την πορεία της γερμανικής οικονομίας.
Σύμφωνα με το Reuters σε δημοσίευμά του το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022, οι εκτιμήσεις είναι ότι η γερμανική οικονομία θα «τρέξει» με 3% φέτος από το αρχικό 3,6% που προέβλεπε τον Οκτώβριο.
Η μείωση προκαλείται σε μεγάλο βαθμό από την αυξανόμενη άνοδο των τιμών της ενέργειας, τις ελλείψεις πρώτων υλών και την έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων.

Αξιολόγηση των επιχειρήσεων

Επί του παρόντος, το 64% των γερμανικών εταιρειών θεωρούν τις αυξανόμενες τιμές της ενέργειας και των πρώτων υλών ως τις κύριες απειλές για τις δραστηριότητές τους. Επιπλέον, σημειώνεται ότι μόνο το 10% των επιχειρήσεων της χώρας αναμένει ότι τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα θα τελειώσουν μέχρι τα μέσα του 2022, ενώ το 22% πιστεύει ότι η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί μέχρι το 2023.
«Η οικονομία κρατά την ανάσα της.
Υπάρχει ακόμα μια συγκρατημένα αισιόδοξη διάθεση στις εταιρείες.
Ωστόσο, πολλοί δεν γνωρίζουν πώς θα συνεχίσουν τα πράγματα λόγω μεγάλης αβεβαιότητας», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του DIHK Martin Wansleben.
Less German Momentum
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης