Τελευταία Νέα
Διεθνή

SZ: Η Γερμανία έδωσε εντολή εκκένωσης της πρεσβείας στην Ουκρανία - Baerbock: Κλιμακώνεται η κρίση

SZ: Η Γερμανία έδωσε εντολή εκκένωσης της πρεσβείας στην Ουκρανία - Baerbock: Κλιμακώνεται η κρίση
H προειδοποίηση προς τους διπλωμάτες της Γερμανίας αναφέρει: "Εάν βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή στην Ουκρανία, ελέγξτε εάν η παρουσία σας είναι απολύτως απαραίτητη. Εάν όχι, φύγετε από τη χώρα σε σύντομο χρονικό διάστημα"
Σχετικά Άρθρα

Η κρίση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας κλιμακώνεται, αλλά η Γερμανία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης, δήλωσε σήμερα Σάββατο 12 Φεβρουαρίου η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock, σύμφωνα με το Reuters.
"Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια", δήλωσε η Baerbock κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κάιρο.
Οι δηλώσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν ενώ το Βερολίνο καλούσε τους πολίτες να εγκαταλείψουν την Ουκρανία και ενόψει της επίσκεψης του Γερμανού καγκελάριου Olaf Scholz στην Ουκρανία και τη Ρωσία για συνομιλίες την επόμενη εβδομάδα.

Εντολή εκκένωσης της πρεσβείας στην Ουκρανία

Μετά τις προειδοποιήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης για μια πιθανή επικείμενη ρωσική επίθεση, η γερμανική κυβέρνηση ζήτησε σήμερα από τους πολίτες της να εγκαταλείψουν την Ουκρανία, σύμφωνα με την Sueddeutsche Zeitung.
Η πρεσβεία στο Κίεβο θα παραμείνει ανοιχτή προς το παρόν, σύμφωνα με ανακοίνωση του ομοσπονδιακού υπουργείου Εξωτερικών.
H προειδοποίηση αναφέρει: "Εάν βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή στην Ουκρανία, ελέγξτε εάν η παρουσία σας είναι απολύτως απαραίτητη.
Εάν όχι, φύγετε από τη χώρα σε σύντομο χρονικό διάστημα".
Οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, η Δανία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, το Ισραήλ, η Λετονία και η Εσθονία, μεταξύ άλλων, είχαν ζητήσει προηγουμένως από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε: "Οι εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες λόγω της μαζικής παρουσίας και κινήσεων ρωσικών στρατιωτικών μονάδων κοντά στα ουκρανικά σύνορα.
Δεν μπορεί να αποκλειστεί στρατιωτική σύγκρουση".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης