Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένα ορμητικό «κονβόι» κατά των περιορισμών στη Γαλλία: Μαζική είσοδος 500 οχημάτων στο Παρίσι, ένταση με χημικά - Καναδάς: Επιμένουν οι διαδηλωτές

Ένα ορμητικό «κονβόι» κατά των περιορισμών στη Γαλλία: Μαζική είσοδος 500 οχημάτων στο Παρίσι, ένταση με χημικά - Καναδάς: Επιμένουν οι διαδηλωτές
Στον Καναδά οι διαδηλωτές αψηφούν τη δικαστική εντολή και συνεχίζουν την κατάληψη της γέφυρας στα σύνορα με τις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

(upd) Χρήση δακρυγόνων έκανε η γαλλική αστυνομί εναντίον διαδηλωτών στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, λίγο αφότου το γαλλικό «Κομβόι της Ελευθερίας» κατά των περιορισμών του Covid-19 κατάφερε να εισέλθει στη γαλλική πρωτεύουσα.
Οχήματα με διαδηλωτές κατάφεραν να περάσουν από τα σημεία ελέγχου της αστυνομίας στο κέντρο του Παρισιού εμποδίζοντας την κυκλοφορία περιμετρικά της Αψίδας του Θριάμβου.
Με έμπνευση από τις διαδηλώσει του «Κομβόι της Ελευθερίας» στον Καναδά, οι οδηγοί στη Γαλλία κρατούσαν σημαίες της χώρας τους και κόρναραν αψηφώντας τις εντολές της αστυνομίας να μην μπουν στην πόλη.
Η αστυνομία είπε στους διαδηλωτές να προχωρήσουν, καθώς ορισμένοι από τους επιβαίνοντες σκαρφάλωσαν στα οχήματά τους στη μέση του κυκλικού κόμβου στην αρχή της λεωφόρου Σανζ Ελιζέ.
Νωρίτερα, η αστυνομία γνωστοποίησε ότι σταμάτησε 500 οχήματα που προσπαθούσαν να πάνε στο Παρίσι και σχεδόν 300 κλήσεις επιδόθηκαν σε οδηγούς έως το μεσημέρι τοπική ώρα.
Ξεχωριστά, η αστυνομία ανακοίνωσε πως συνέλαβε 5 διαδηλωτές στο νότιο Παρίσι για κατοχή σφεντόνων, σφυριών, μαχαιριών και αντιασφυξιογόνων μασκών.

paris.jpg
Chantilly, France le 11 fevrier 2022 - Rassemblement hétéroclite d’opposants à Emmanuel Macron et de « gilets jaunes », un « convois de la liberté » des Hauts de France tente de rallier Paris. Des gendarmes effectuent des controles de tous les automobilistes se rendant en direction de Paris, ici s appretant a faire souffler un conducteur dans un ethylotest.
Μεγάλη κινητοποίηση της γαλλικής αστυνομίας


Η γαλλική αστυνομία έχει κινητοποιήσει χιλιάδες μέλη της, έχει στήσει σημεία ελέγχου και αναπτύξει θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και φορτηγά με αντλίες νερού υπό πίεση προετοιμαζόμενη για τις διαμαρτυρίες.
Υπενθυμίζεται πως τα «κονβόι της ελευθερίας» έχουν απαγορευτεί να σε Βρυξέλλες, Βιέννη, Παρίσι, μάλιστα η αυστριακή αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι απαγορεύει τα «κομβόι της ελευθερίας» ως «απαράδεκτη» ενόχληση.

paris_4.JPG
paris_3.JPG
paris_5.JPG
Καναδάς_κονβόι.jpg
Στον Καναδά οι διαδηλωτές αψηφούν τη δικαστική εντολή και συνεχίζουν την κατάληψη της γέφυρας στα σύνορα με τις ΗΠΑ

Διαδηλωτές που αντιτίθενται στα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας εξακολουθούσαν να καταλαμβάνουν τον ζωτικής σημασίας εμπορικό κόμβο μεταξύ Καναδά και ΗΠΑ, ώρες αφότου τέθηκε σε ισχύ η δικαστική απόφαση για τον τερματισμό του αποκλεισμού που έχει αναστατώσει την αυτοκινητοβιομηχανία της Βόρειας Αμερικής.
Ο Kαναδός πρωθυπουργόςJustin Trudeau έχει υποσχεθεί στον Aμερικανό πρόεδρο Joe Biden άμεσες ενέργειες για τον τερματισμό της κρίσης και χθες Παρασκευή καναδός δικαστής διέταξε να σταματήσει ο τετραήμερος αποκλεισμός της γέφυρας Ambassador, της πιο σημαντικής χερσαίας συνοριακής διέλευσης στη Βόρεια Αμερική.
Η δικαστική απόφαση τέθηκε σε ισχύ στις 7 το απόγευμα (τοπική ώρα), αλλά πάνω από δύο ώρες αφότου εξέπνευσε η προθεσμία, περίπου 200 διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων παιδιά, παρέμεναν κοντά στην είσοδο της γέφυρας ανεμίζοντας καναδικές σημαίες, ενώ ορισμένοι έριχναν βεγγαλικά.
Αστυνομικοί, που άρχισαν να συγκεντρώνονται σε χώρο στάθμευσης λίγα τετράγωνα μακριά από τους διαδηλωτές, άρχισαν να μοιράζουν φυλλάδια στα οποία υπογραμμίζονται οι ποινές βάσει της έκτακτης εντολής στο Οντάριο, η οποία τέθηκε σε ισχύ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης