Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tel Aviv Sourasky: Κατακλυζόμαστε από εμβολιασμένους ασθενείς με covid 19 σε ποσοστό 70% - 80%.... αυτό είναι αποτυχία

Tel Aviv Sourasky: Κατακλυζόμαστε από εμβολιασμένους ασθενείς με covid 19 σε ποσοστό 70% - 80%.... αυτό είναι αποτυχία
Οι θάνατοι από τον Covid στο «πλήρως εμβολιασμένο» Ισραήλ αυξάνονται
Σχετικά Άρθρα

Παρά το γεγονός ότι το Ισραήλ είναι μια από τις πιο «εμβολιασμένες» χώρες στον κόσμο και πρωτοπορεί και στις ενισχυτικές δόσεις, ήδη 688.000 άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί για 4η φορά, ο αριθμός των θανάτων από τον Covid συνεχίζει να αυξάνεται…αν και τις τελευταίες ημέρες…φαίνεται ότι υπάρχουν σημάδια επιβράδυνσης.

Ο καθηγητής Jacob Giris, Επικεφαλής Ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο του Tel Aviv Sourasky (Ichilov), αναφέρει ότι το νοσοκομείο κατακλύζεται από «εμβολιασμένους ασθενείς με Covid».
Παρά το γεγονός ότι το Ισραήλ είναι μια από τις πιο «εμβολιασμένες» και «ενισχυμένες με 3η και 4η δόση» χώρες στον κόσμο, ο αριθμός των θανάτων από τον Covid συνεχίζει να αυξάνεται.
Λογικά με τα εμβόλια οι θάνατοι έπρεπε να μειώνονται και όχι να αυξάνονται… αλλά αυτό το φαινόμενο είναι εντυπωσιακό.

«Αυτή τη στιγμή, τα περισσότερα από τα σοβαρά κρούσματά μας είναι εμβολιασμένα», είπε ο Jacob Giris του Tel Aviv Sourasky στο Channel 13 News.
«Έκαναν τουλάχιστον τρία εμβόλια.
Μεταξύ 70% με 80% των σοβαρών περιπτώσεων είναι εμβολιασμένα άτομα στα νοσοκομεία του Ισραήλ.
Άρα, το εμβόλιο δεν έχει καμία σημασία για σοβαρές ασθένειες, γι' αυτό μόνο το 20% με 25% των ασθενών μας είναι ανεμβολίαστοι». Το εμβόλιο, επομένως, δεν προστατεύει από σοβαρές ασθένειες, σύμφωνα με τον καθηγητή Jacob Giris.

Οι θάνατοι από τον Covid στο «πλήρως εμβολιασμένο» Ισραήλ αυξάνονται

Από τα τέλη Δεκεμβρίου 2021, το Ισραήλ προσφέρει έναν τέταρτο εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού σε ηλικιωμένους, εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και σε άτομα με ασθενέστερο ανοσοποιητικό σύστημα.
Μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου 2022, περίπου 688.000 άνθρωποι στη χώρα είχαν λάβει το επιπλέον ενισχυτικό εμβόλιο δηλαδή 4η δόση και 5,13 εκατ έχουν εμβολιαστεί με 3 δόσεις.

Αδικαιολόγητη αύξηση θανάτων στο Ισραήλ

Από τη στιγμή που οι Ισραηλινοί συνεχίζουν να εμβολιάζονται με ενισχυτικές δόσεις, συνέβη κάτι αξιοσημείωτο:
τα «ποσοστά θανάτου από Covid» έχουν αυξηθεί.
Ο γιατρός Aaron Kheriaty, ο ο οποίος απολύθηκε πρόσφατα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια επειδή αρνήθηκε να εμβολιαστεί, έχει επιστήσει την προσοχή στον σοκαριστικό αριθμό θανάτων.

Το Ισραήλ είναι μια από τις πιο εμβολιασμένες και ενισχυμένες χώρες στον κόσμο, οπότε γιατί ο αριθμός των θανάτων από τον Covid συνεχίζει να αυξάνεται;
Τα νοσοκομεία πρέπει να το εξηγήσουν αυτό και να το κάνουν τώρα γιατί πεθαίνουν άνθρωποι, είπε ο Kheriaty.

Ο γιατρός επεσήμανε ότι το 95% των Ισραηλινών άνω των 50 ετών έχουν εμβολιαστεί και το 85% έχουν κάνει ενισχυτικές δόσεις.
Πολλοί άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί και για 4η φορά.
«Αν αυτό δεν είναι αποτυχία, δεν ξέρω τι είναι».

Στις αρχές Ιανουαρίου, αμέσως μετά τον 4ο εμβολιασμό, ο αριθμός των θανάτων από τον Covid στο Ισραήλ άρχισε να αυξάνεται.
Στις 4 Ιανουαρίου, ο μέσος όρος επτά ημερών του αριθμού των θανάτων από τον Covid ήταν τέσσερις, αλλά στις 2 Φεβρουαρίου ήταν ήδη 39, σχεδόν δέκα φορές υψηλότερος.

Ο αριθμός των σοβαρά ασθενών με Covid στα νοσοκομεία του Ισραήλ αυξήθηκε στους 1.229, ο υψηλότερος αριθμός από την έναρξη της «πανδημίας» ενώ οι συνολικοί νεκροί ανέρχονται σε 9.400.
Εσχάτως ωστόσο καταγράφεται μείωση των σοβαρά ασθενών σε 1.074, σημειώνοντας μείωση 11,3% την τελευταία εβδομάδα.
Από τους σοβαρά ασθενείς οι 346 είναι σε κρίσιμη κατάσταση, οι 267 είναι διασωληνωμένα και οι 23 είναι συνδεδεμένα με μηχανήματα ECMO.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης