Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 0,3% για τον χρυσό, στα 1.842,10 δολάρια ανά ουγγιά

tags :
Κέρδη 0,3% για τον χρυσό, στα 1.842,10 δολάρια ανά ουγγιά
Ο χρυσός συνέχισε ανοδικά για 6η σερί συνεδρίαση

Με κέρδη έκλεισε ο χρυσός την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, διευρύνοντας σε εβδομαδιαία βάση τα κέρδη του βρίσκοντας στήριξη στον επίμονα υψηλό πληθωρισμό.
Ο χρυσός συνέχισε ανοδικά για 6η σερί συνεδρίαση, αφού το πολύτιμο μέταλλο ευνοείται από το άλμα σε νέο υψηλό 40 ετών του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.
Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παραδόσεως Απριλίου ενισχύθηκε κατά 4,70 δολάρια ή 0,3%, στα 1.842,10 δολάρια ανά ουγγιά στο Comex, ενώ σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε κέρδη 1,9%, στο καλύτερο 5νθήμερο των τελευταίων 3 μηνών.
Παράλληλα, οι επενδυτές σταθμίζουν μια πιο επιθετική στάση της κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ με τον πρόεδρο της Fed του Σεντ Λούις Τζέιμς Μπουλάρντ να ζητάει σήμερα αύξηση των επιτοκίων κατά 100 μονάδες βάσης έως την 1η Ιουλίου.
"Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός και η άνοδος της απόδοσης των ομολόγων θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρόκληση... για τα πολύτιμα μέταλλα. Αλλά μέχρι στιγμής οι επενδυτές εξακολουθούν να εμπιστεύονται τον χρυσό, ο οποίος θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αντιστάθμισμα σε τυχόν διαταραχές στην αγορά", τόνισε σε σημείωμά του ο Carlo Alberto De Casa, αναλυτής της Kinesis Money.
"Σε αυτό το σενάριο, ο χρυσός θα λειτουργήσει αντισταθμιστικά σε περίπτωση που οι κεντρικές τράπεζες δεν θα μπορούν να τιθασεύσουν τον πληθωρισμό", τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης