Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το παρασκήνιο της συνάντησης Putin – Macron: Το τραπέζι των 4 μέτρων, το ρωσικό PCR και το DNA

Το παρασκήνιο της συνάντησης Putin – Macron: Το τραπέζι των 4 μέτρων, το ρωσικό PCR και το DNA
Δεν είχε να κάνει με την πολιτική ούτε με τις διαπραγματεύσεις αναφέρει το Κρεμλίνο
Σχετικά Άρθρα

Στην επιβεβαίωση των διαρροών από το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου για το τι ακριβώς συνέβη στη συνάντηση των προέδρων Vladimir Putin και Emmanuel Macron στο Κρεμλίνο με το τραπέζι των 4 μέτρων προχώρησε το Κρεμλίνο.
Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος Macron κρατήθηκε σε αυτήν την απόσταση διότι αρνήθηκε να κάνει ρωσικό PCR τεστ για την covid.
Η άρνηση του Γάλλου προέδρου να κάνει το ρωσικό test αποδόθηκε, σύμφωνα με πηγές από τη Γαλλική Προεδρία, στις ανησυχίες του να αποκτήσουν οι Ρώσοι πρόσβαση στο DNA του Macron.

Κρεμλίνο: Κατανοούμε τις ανησυχίες

Σε δηλώσεις του ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Putin, επιβεβαίωσε ότι ο Macron αρνήθηκε να κάνει το τεστ.
Όπως είπε, η ρωσική πλευρά δεν είχε κάποιο πρόβλημα με αυτή τη στάση, αλλά επισήμανε πως αυτό σήμαινε πως οι δύο ηγέτες θα έπρεπε να τηρήσουν αυτήν την απόσταση των 6 μέτρων προκειμένου να προστατευθεί η υγεία του Ρώσου προέδρου.
«Δεν είχε να κάνει με την πολιτική.
Δεν επηρέασε τις διαπραγματεύσεις με οποιονδήποτε τρόπο» είπε ο Peskov.
Σημειώνεται πως αναλυτές αναφέρθηκαν εκτενώς στις φωτογραφίες που έδειχναν τους Macron και Putin να κάθονται στις αντίθετες πλευρές ενός τεράστιου τραπεζιού προκειμένου να συζητήσουν την ουκρανική κρίση τη Δευτέρα, με πολλούς να κάνουν λόγο για «παιχνίδια» του Putin προκειμένου να επηρεάσει την ψυχολογία και τη στάση του συνομιλητή του.
Μάλιστα πολλοί επικαλέστηκαν και παλιότερες φωτογραφίες από συνάντηση του Putin με την πρώην καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel, όπου και είχε αφήσει τον σκύλο του να κυκλοφορεί ελεύθερο στη συνάντηση, παρά το γεγονός ότι γνώριζε τις φοβίες της για τα σκυλιά.

Τι αναφέρει το περιβάλλον του Macron

Πηγές από τη Γαλλική Προεδρία είχαν αναφέρει ότι δόθηκε στον πρόεδρο Macron η εξής επιλογή.
Είτε να αποδεχθεί ένα τεστ PCR στο οποίο θα τον υπέβαλαν οι ρωσικές αρχές και θα του επιτρεπόταν να κάτσει κοντά στον Putin είτε, στην περίπτωση που αρνείτο, θα έπρεπε να τηρήσει αυστηρότερους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.
«Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι αυτό σήμανε όχι χειραψίες και να καθίσει σε ένα μακρύ τραπέζι.
Όμως, δεν μπορούσαμε να αποδεχθούμε να αποκτήσουν πρόσβαση στο DNA του προέδρου» ανέφερε μια πηγή από το περιβάλλον του Macron, αναφερόμενη στις ανησυχίες ασφαλείας, εάν ο Γάλλος πρόεδρος υποβαλλόταν σε τεστ από Ρώσους γιατρούς.
Η δεύτερη πηγή στο περιβάλλον του Γάλλου ηγέτη επιβεβαίωσε ότι ο Macron αρνήθηκε να κάνει ένα ρωσικό PCR τεστ και ότι υπεβλήθη σε ένα γαλλικό PCR τεστ πριν από την αναχώρησή του και σε ένα τεστ αντιγόνου από τον ίδιο τον γιατρό του μόλις έφθασε στη Ρωσία.
«Οι Ρώσοι μας είπαν ότι ο Putin πρέπει να παραμείνει σε μια αυστηρή υγειονομική φούσκα» υποστήριξε η δεύτερη πηγή από το περιβάλλον του Macron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης