Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Προειδοποίηση Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Επανέλαβε την έκκληση για άμεση αποχώρηση των Αμερικανών από την Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

Μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Anthony Blinken, ο οποίος υποστήριξε πως η Ρωσία εξακολουθεί να ενισχύει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στη μεθόριο με την Ουκρανία.
Μάλιστα, ο Blinken επανέλαβε τις εκκλήσεις του προέδρου Biden για την ανάγκη άμεσης αποχώρησης όλων των Αμερικάνων από την Ουκρανία.
«Για να το πούμε απλά, συνεχίζουμε να βλέπουμε πολύ ανησυχητικές ενδείξεις ρωσικής κλιμάκωσης, περιλαμβανομένης της άφιξης νέων δυνάμεων στα ουκρανικά σύνορα.
Όπως έχουμε πει και προηγουμένως, (...) μια εισβολή θα μπορούσε να αρχίσει ανά πάσα στιγμή και, για να είμαστε σαφείς, αυτό περιλαμβάνει και την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων» υπογράμμισε ο Blinken.

Ενισχύουν τις δυνάμεις

Εν τω μεταξύ, φωτογραφίες από την Maxar Technologies, ιδιωτική αμερικανική εταιρεία, που παρακολουθεί εδώ και εβδομάδες την ανάπτυξη των ρωσικών δυνάμεων, δείχνουν πως νέες στρατιωτικές αναπτύξεις σε τοποθεσίες κοντά στην Ουκρανία.
Συγκεκριμένα, η Maxar Technologies αναφέρει πως οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν προχθές, Τετάρτη, και χθες, Πέμπτη, δείχνουν σημαντικές νέες αναπτύξεις σε αρκετές τοποθεσίες στην προσαρτημένη Κριμαία, τη δυτική Ρωσία και τη Λευκορωσία.
111_3.JPG
Όπως αναφέρει, στην Κριμαία εντοπίστηκε μια μεγάλη νέα ανάπτυξη στρατευμάτων και εξοπλισμού στο αεροδρόμιο Οκτιαμπρσκόγιε βόρεια της Συμφερούπολης, η οποία περιλαμβάνει 550 σκηνές στρατιωτών και εκατοντάδες οχήματα.
112_4.JPG
Νέα στρατεύματα και εξοπλισμός έφθασαν επίσης κοντά στο Νοβοοζέρνογιε της Κριμαίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία επισημαίνει επίσης μια νέα ανάπτυξη κοντά στο Σλάβνε, στη βορειοδυτική ακτή της χερσονήσου.
Στη Λευκορωσία, όπου διεξάγονται μεγάλα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, η Maxar αναφέρει πως εντόπισε μια νέα ανάπτυξη στρατευμάτων, στρατιωτικών οχημάτων και ελικοπτέρων στο αεροδρόμιο Ζιαμπρόβκα, κοντά στο Γκόμελ, λιγότερο από 25 χλμ. από τα σύνορα με την Ουκρανία.
113.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης