Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson: Εκπαιδεύσαμε 22.000 Ουκρανούς στρατιώτες – Εξετάζουμε περαιτέρω συνεργασίες

Johnson: Εκπαιδεύσαμε 22.000 Ουκρανούς στρατιώτες – Εξετάζουμε περαιτέρω συνεργασίες
Το Ηνωμένο Βασίλειο παρέδωσε, επίσης, μη θανατηφόρο στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 2,2 εκατομμυρίων λιρών (3 εκατομμύρια δολάρια), ενώ έκανε την πρώτη προμήθεια φονικών όπλων στο Κίεβο στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας το 2022, σύμφωνα με την έκθεση

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Boris Johnson, δήλωσε την Πέμπτη 10/02/2022 ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει εκπαιδεύσει 22.000 Ουκρανούς στρατιώτες από το 2014, ενώ έχει παραδώσει χιλιάδες μονάδες φονικών όπλων και εξετάζει περαιτέρω βήματα στη βάση της στρατιωτικής συνεργασίας με το Κίεβο.
«Από το 2014 εκπαιδεύσαμε 22.000 Ουκρανούς στρατιώτες. Τους τελευταίους δύο ή τρεις μήνες μόνο, στείλαμε αντιαρματικά όπλα και 2.000 εξ αυτών. Θα εξετάσουμε τι άλλο μπορούμε να προσφέρουμε» τόνισε ο Τζόνσον κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Stoltenberg.
Ο οπλισμός και η εκπαίδευση των ουκρανικών δυνάμεων από βρετανικά στρατεύματα προσφέρονται στο πλαίσιο της επιχείρησης Orbital, σύμφωνα με κοινοβουλευτική έκθεση που κατατέθηκε στις αρχές του μήνα.

Παράδοση στρατιωτικού εξοπλισμού 

Το Ηνωμένο Βασίλειο παρέδωσε, επίσης, μη θανατηφόρο στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 2,2 εκατομμυρίων λιρών (3 εκατομμύρια δολάρια), ενώ έκανε την πρώτη προμήθεια φονικών όπλων στο Κίεβο στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας το 2022, σύμφωνα με την έκθεση.
Στις 25 Ιανουαρίου, το ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι στρατιώτες του πραγματοποίησαν ασκήσεις με Βρετανούς στρατιωτικούς συμβούλους σχετικά με τη χρήση των πρόσφατα παραδοθέντων αντιαρματικών πυραυλικών συστημάτων NLAW.
Οι χώρες της Δύσης παραδίδουν θανατηφόρα όπλα στην Ουκρανία εν μέσω της κλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ Κιέβου και Μόσχας. Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει τους δυτικούς ομολόγους ότι το Κίεβο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα όπλα σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της αποσχισθείσας περιοχής του Ντονμπάς.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης