Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στη Wall λόγω πληθωρισμού και... Bullard (Fed) - Στο -1,8% ο S&P 500, o Dοw -1,5%

Απώλειες στη Wall λόγω πληθωρισμού και... Bullard (Fed) - Στο -1,8% ο S&P 500, o Dοw -1,5%
Aπώλειες στη Wall…
Σχετικά Άρθρα

Στους ρυθμούς του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, που έφτασε στο 7,5%, χορεύουν οι παγκόσμιες αγορές, με αποτέλεσμα οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην αμερικανική αγορά την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου να καταγράφουν απώλειες, με τον επικεφαλής της St Luis Fed, James Bullard, να ζητά επιθετική αύξηση επιτοκίων... 1% έως τον Ιούλιο του 2022.
Την ίδια ώρα, πονοκέφαλο προκαλεί στους επενδυτές το ράλι στις αποδόσεις των ομολόγων, με το αμερικανικό δεκαετές να έχει σπάσει το φράγμα του 2%.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Dow Jones κινείται στο -1,5%, στις 35.242 μονάδες.
Ο δείκτης S&P 500 σημειώνει πτώση -1,83%, στις 4.503 μονάδες.
Ο δείκτης Nasdaq υποχωρεί -2,13%, στις 14.182 μονάδες.
Ο δείκτης VIX, γνωστός και ως δείκτης φόβου, βρίσκεται στις 23 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, εκτός ελέγχου φαίνεται ότι βρίσκεται ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, καθώς αναρριχήθηκε στα επίπεδα του 7,5% τον Ιανουάριο του 2022, ενώ οι εκτιμήσεις της αγοράς δεν περίμεναν να ξεπεράσει το 7,2%.
Η εικόνα του πληθωρισμού ενδεχομένως θα αλλάξει τα σχέδια της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ στο μέτωπο των αυξήσεων των επιτοκίων, με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις να έκαναν λόγο για 6-7 αυξήσεις.
Τα στοιχεία έδειξαν ότι το επίπεδο ήταν το υψηλότερο από τον Φεβρουάριο του 1982.
Η εκτίναξη του πληθωρισμού έχει αλλάξει την οπτική του προέδρου της Federal Reserve του Σεντ Λούις, James Bullard, που θέλει πλέον πιο επιθετική αντιμετώπιση από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, με αύξηση των επιτοκίων κατά 1% έως τον Ιούλιο.
Mάλιστα, μετά τις δηλώσεις του διοικητή της Fed, η Wall Street κατηφόρισε...

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα Raphael Bostic δήλωσε στο CNBC την Τετάρτη ότι προβλέπει τρεις ή τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων το 2022.
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να δει «πώς θα αντιδράσει η οικονομία, καθώς κάνουμε τα πρώτα μας βήματα για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού».
Την ίδια ώρα, πτώση κατά 16.000 κατέγραψαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, φτάνοντας τις 223.000 από 239.000 την προηγούμενη εβδομάδα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας της χώρας.
Οι οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση στις 230.000.
Την ίδια ώρα πτώση σημειώθηκε και στις συνεχιζόμενες αιτήσεις παροχής επιδόματος που έφτασαν τις 1.621.000 από 1.615.000.
Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί καθώς ο οικονομικός αντίκτυπος της παραλλαγής Omicron υποχωρεί.

Στα επιχειρηματικά, η αύξηση του αριθμού των συνδρομητών της υπηρεσίας Disney+ της Walt Disney Co αποκατέστησε την πίστη στο μέλλον των υπηρεσιών streaming video.
Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 34%, στα 21,82 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο που τελείωσε την 1η Ιανουαρίου, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για έσοδα 20,91 δισεκατομμυρίων δολαρίων (Refinitiv), ενώ είχε καθαρά κέρδη 1,06 δολ. ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της Wall Street για κέρδη 63 σεντς.

Νευρικότητα στις ευρωαγορές

Υπό πίεση και με μεικτά πρόσημα διαπραγματεύονται οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ο οποίος εκτοξεύθηκε στο 7,5% τον Ιανουάριο.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στις 15.490 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,4% στις 7.672 μονάδες.
Στις 7.101 μονάδες με πτώση 0,4% διαπραγματεύθηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB κατέγραψε άνοδο 0,10% στις 27.154 μονάδες.
 γφσγδφφφδ.png
Στα επιχειρηματικά, τα ισχυρά τριμηνιαία κέρδη του τεχνολογικού ομίλου Siemens έδωσαν νωρίτερα ώθηση στις γερμανικές μετοχές.
Οι μετοχές της Siemens κατέγραψαν άλμα 7,3%.
Ο δείκτης των μετοχών βιομηχανικών προϊόντων και υπηρεσιών ενισχύθηκε κατά 1,3% ενώ οι μετοχές του κλάδου υγείας σημείωσαν άνοδο 0,8% ύστερα από τα ενθαρρυντικά τριμηνιαία αποτελέσματα και τις προβλέψεις της AstraZeneca.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης