Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπλόκαραν την πανευρωπαϊκή διαμαρτυρία κατά των περιορισμών του κορωνοϊού - Ήθελαν να αντιγράψουν τους αρνητές του Καναδά

Μπλόκαραν την πανευρωπαϊκή διαμαρτυρία κατά των περιορισμών του κορωνοϊού - Ήθελαν να αντιγράψουν τους αρνητές του Καναδά
Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία θα ελέγχει τα μηχανοκίνητα οχήματα στους κεντρικούς δρόμους προς τις Βρυξέλλες, που έρχονται για να διαδηλώσουν στο Βέλγιο

Οι αρχές των Βρυξελλών απαγόρευσαν την είσοδο στη βελγική πρωτεύουσα σε ένα πανευρωπαϊκό αυτοαποκαλούμενο «κομβόι ελευθερίας», αποτελούμενο από αυτοκινητιστές που διαμαρτύρονται για τους περιορισμούς για του κορονοϊού.
Η συνοδεία αναμενόταν να φτάσει στην έδρα των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ τη Δευτέρα.
Νωρίτερα, σε αντίστοιχο μπλόκο είχαν προβεί και οι αρχές στο Παρίσι.
Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από τη νότια Γαλλία την Τετάρτη, σε αυτό που ονόμασαν «κομβόι ελευθερίας», με στόχο να περάσουν από το Παρίσι και τις Βρυξέλλες για να απαιτήσουν τον τερματισμό των περιορισμών για την COVID-19, εμπνευσμένοι από διαδηλωτές που έχουν κατακλύσει την Οττάβα του Καναδά.
«Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία θα ελέγχει τα μηχανοκίνητα οχήματα στους κεντρικούς δρόμους προς τις Βρυξέλλες, που έρχονται για να διαδηλώσουν στο Βέλγιο.
Η περιφέρεια και ο δήμος των Βρυξελλών θα εκδώσουν διατάγματα που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις με φορτηγά στην επικράτειά τους», σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών, προσθέτοντας ότι δεν έχουν λάβει κανένα αίτημα για συλλαλητήριο.
620514fa360000053624e8be.jpeg
Στον Καναδά, οι διαδηλωτές - στην πλειοψηφία τους οδηγοί φορτηγών - απαιτούν τον τερματισμό των υποχρεωτικών εμβολιασμών που απαιτούνται για τους τους διασυνοριακούς επαγγελματίες του κλάδου.
Η πρωτεύουσα Οττάβα βρίσκεται σε άτυπο αποκλεισμό εδώ και εβδομάδες ενώ το ίδιο έχει ξεκινήσει να συμβαίνει σε βασικές συνοριακές διελεύσεις Καναδά-Ηνωμένων Πολιτειών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης