Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rehn (ΕΚΤ): Η εξομάλυνση της νομισματικής πολιτικής να γίνει βήμα - βήμα

tags :
Rehn (ΕΚΤ): Η εξομάλυνση της νομισματικής πολιτικής να γίνει βήμα - βήμα

O Olli Rehn εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι τιμές της ενέργειας θα παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο

Σχετικά Άρθρα

Είναι καλύτερο να προσαρμοστεί η νομισματική πολιτική σταδιακά στο σημερινό αβέβαιο περιβάλλον, δήλωσε σήμερα ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και κεντρικός τραπεζίτης της Φινλανδίας, Olli Rehn.
«Σε μια αβέβαιη κατάσταση -αναφέρομαι επίσης στις γεωπολιτικές εντάσεις και τις πιθανές τους επιπτώσεις στις τιμές ενέργειας και την ανάπτυξη- είναι καλύτερο να προσέχουμε παρά να μετανιώσουμε, σύμφωνα με το παλιό ρητό, ή να προχωρήσουμε σταδιακά και βήμα προς βήμα στην εξομάλυνση της νομισματικής πολιτικής», δήλωσε ο Rehn στο Ελσίνκι.
Οι δηλώσεις του Rehn απηχούσαν τα σχόλια της προέδρου της ΕΚΤ, Christine Lagarde, η οποία δήλωσε ότι η όποια προσαρμογή στη νομισματική πολιτική θα είναι σταδιακή.
Μιλώντας σε εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση δύο δεκαετιών κοινού νομίσματος στην ευρωζώνη, ο Rehn επεσήμανε τη σημασία του ευρώ στην ενίσχυση της ενότητας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση εν μέσω γεωπολιτικής αναταραχής που οδηγεί σε άνοδο τις τιμές ενέργειας και τον πληθωρισμό. Ο ίδιος δήλωσε ότι το συμβούλιο της ΕΚΤ εκτιμά πως υπάρχει κίνδυνος ο πληθωρισμός να επιταχυνθεί πιο γρήγορα από το αναμενόμενο.
«Το συμβούλιο της ΕΚΤ εργάζεται με όλα τα εργαλεία του για να διασφαλίσει ότι ο πληθωρισμός θα σταθεροποιηθεί στον στόχο του 2% μεσοπρόθεσμα», είπε ο Rehn. Ωστόσο, υπενθύμισε ότι οι τιμές ενέργειας είναι εκτός του εύρους επιρροής της νομισματικής πολιτικής. Είπε ότι πιστεύει πως οι τιμές ενέργειας θα παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο για μια σειρά από λόγους, μεταξύ των οποίων τα χαμηλά αποθέματα και την ανάγκη αναπλήρωσής τους αφού θα περιοριστεί στην Ευρώπη η υψηλή ζήτηση που προκάλεσαν οι χαμηλές θερμοκρασίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης