Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο ναδίρ οι σχέσεις Ρωσίας - Μ. Βρετανίας - Lavrov: Συνομιλία ανάμεσα σε έναν μουγγό και ένα κουφό

Στο ναδίρ οι σχέσεις Ρωσίας - Μ. Βρετανίας - Lavrov: Συνομιλία ανάμεσα σε έναν μουγγό και ένα κουφό
Η Ρωσία δεν προβλέπει να εισβάλλει στην Ουκρανία υπογράμμισε η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα

Στο ναδίρ βρίσκονται οι σχέσεις της Ρωσίας με τη Μ. Βρετανία κάτι που άλλωστε διαφάνηκε και από τη συνομιλία που είχαν νωρίτερα σήμερα Πέμπτη 10/2 οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov και της Μ. Βρετανίας, Liz Truss.
«Ο υπουργός Lavrov μου είπε σήμερα πως η Ρωσία δεν προβλέπει να εισβάλει στην Ουκρανία.
Όμως τα λόγια αυτά πρέπει να ακολουθηθούν από πράξεις και πρέπει να δούμε τα στρατεύματα και τους εξοπλισμούς που βρίσκονται στα σύνορα με την Ουκρανία να μεταφέρονται αλλού» είπε η Truss, με τον Lavrov να κάνει λόγο για «συνομιλία ανάμεσα σε έναν κωφό και έναν μουγγό».
Όπως είπε ο Lavrov, η Βρετανίδα ΥΠΕΞ «δεν άκουσε τις πιο λεπτομερείς εξηγήσεις της Ρωσίας για τις ανησυχίες της απέναντι στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ».
«Είχα την αίσθηση πως οι Βρετανοί συνάδελφοί μας είτε δεν έχουν ιδέα για τις διευκρινίσεις που έδωσε πρόσφατα ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin σχετικά με την απουσία φιλοπόλεμων προθέσεων εκ μέρους της Ρωσίας, είτε δεν τις λαμβάνουν καθόλου υπόψη» υπογράμμισε ο Lavrov.
Από την πλευρά της η Truss είπε ότι εξέθεσε τη θέση της Μ. Βρετανίας για την κρίση στην Ουκρανία, αναφέροντας πως «δεν ήταν μουγγή στη διάρκεια των συνομιλιών με τον Lavrov.
«Οπωσδήποτε δεν ήμουν μουγγή στη συνάντησή μας νωρίτερα, παρουσίασα την άποψη του Ηνωμένου Βασιλείου για την τρέχουσα κατάσταση καθώς και για την επιδίωξη να αποτραπεί η Ρωσία από μια εισβολή στην Ουκρανία» υποστήριξε η Truss, με τον Ρώσο ΥΠΕΞ να υποστηρίζει πως «προκαλούν ακατανόητη ανησυχία και πολύ ισχυρά συναισθήματα στους Βρετανούς συναδέλφους μας και σε άλλους δυτικούς εκπροσώπους» οι ανησυχίες για τις στρατιωτικές ασκήσεις Ρωσίας – Λευκορωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης