Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Φόβοι για νέα μετάλλαξη της Omicron που προέρχεται από τα ελάφια - Είναι ευάλωτα σε επαναμολύνσεις

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Φόβοι για νέα μετάλλαξη της Omicron που προέρχεται από τα ελάφια - Είναι ευάλωτα σε επαναμολύνσεις
Τον Αύγουστο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δήλωσε ότι βρήκε τα πρώτα κρούσματα COVID-19 στον κόσμο σε άγρια ​​ελάφια στο Οχάιο, διευρύνοντας τον κατάλογο των ζώων που είναι γνωστό ότι έχουν βγει θετικά στη νόσο

Ο εντοπισμός της παραλλαγής Omicron σε ελάφι με λευκή ουρά στη Νέα Υόρκη έχει εγείρει σοβαρές ανησυχίες ότι το είδος, που αριθμεί τα 30 εκατομμύρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα μπορούσε να γίνει ξενιστής ενός νέου στελέχους κορωνοϊού, δήλωσε επικεφαλής ερευνητής.
Δείγματα αίματος και μερικά ρινικά επιχρίσματα από 131 ελάφια που ελέγχθησαν στο Staten Island της Νέας Υόρκης αποκάλυψαν ότι σχεδόν το 15% είχε αντισώματα ιού.
Το εύρημα υποδηλώνει ότι τα ζώα είχαν προηγούμενες μολύνσεις από κορωνοϊό και ήταν ευάλωτα σε επαναλαμβανόμενες επαναμολύνσεις με νέες παραλλαγές, δήλωσαν ερευνητές με επικεφαλής τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια.

Θα χρειαστεί νέο εμβόλιο; 

«Η κυκλοφορία του ιού σε έναν ζωικό πληθυσμό αυξάνει πάντα την πιθανότητα επιστροφής στους ανθρώπους, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι παρέχει περισσότερες δυνατότητες στον ιό να εξελιχθεί σε νέες παραλλαγές», δήλωσε ο Suresh Kuchipudi, κτηνίατρος μικροβιολόγος του Penn State.
"Όταν ο ιός μεταλλαχθεί εντελώς, τότε μπορεί να ξεφύγει από την προστασία του τρέχοντος εμβολίου. Επομένως, θα πρέπει να αλλάξουμε ξανά το εμβόλιο", είπε ο Kuchipudi.
Αν και δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα ζώα μεταδίδουν τον ιό στον άνθρωπο, οι περισσότερες μολύνσεις από κορωνοϊό αναφέρθηκαν σε είδη που είχαν στενή επαφή με άτομο με COVID-19, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ.
Τον Αύγουστο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δήλωσε ότι βρήκε τα πρώτα κρούσματα COVID-19 στον κόσμο σε άγρια ​​ελάφια στο Οχάιο, διευρύνοντας τον κατάλογο των ζώων που είναι γνωστό ότι έχουν βγει θετικά στη νόσο.
Το εύρημα βασίστηκε σε δείγματα που συλλέχθηκαν από ελάφια μήνες πριν εμφανιστεί η βαριά μεταλλαγμένη παραλλαγή Omicron για να αντικαταστήσει την προηγουμένως κυρίαρχη παραλλαγή Delta σε όλο τον κόσμο.
Το USDA είχε αναφέρει προηγουμένως τον COVID-19 σε ζώα , όπως σκύλους, γάτες, τίγρεις, λιοντάρια, λεοπαρδάλεις του χιονιού, ενυδρίδες, γορίλες και βιζόν.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης