Τελευταία Νέα
Διεθνή

EKT: Έξι τράπεζες της Ευρωζώνης υπολείπονται των κεφαλαιακών απαιτήσεων

EKT: Έξι τράπεζες της Ευρωζώνης υπολείπονται των κεφαλαιακών απαιτήσεων
Έξι τράπεζες της Ευρωζώνης υπολείπονται των κεφαλαιακών απαιτήσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)

Έξι τράπεζες της Ευρωζώνης υπολείπονται των κεφαλαιακών απαιτήσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ωστόσο ο κλάδος στο σύνολό του είναι καλά κεφαλαιοποιημένος και ανταποκρίθηκε θετικά στην πανδημία και τα μέτρα στήριξης, όπως αναφέρει η ΕΚΤ στην ετήσια επισκόπησή της.
«Οι βαθμολογίες είναι γενικά σταθερές, με σημαντικές τράπεζες να διατηρούν ισχυρά κεφάλαια και ρευστότητα και τις περισσότερες να υπερβαίνουν τα επίπεδα που υπαγορεύουν οι κεφαλαιακές απαιτήσεις και οι οδηγίες», σημειώνει η ΕΚΤ, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η ΕΚΤ δεν κατονόμασε τις έξι τράπεζες των οποίων τα κεφαλαιακά επίπεδα ήταν χαμηλότερα από τις συνολικές απαιτήσεις των εποπτικών αρχών στα τέλη του γ΄τριμήνου 2021.
«Ο κεφαλαιακός χώρος που δημιουργήσαμε για τις τράπεζες κατά την έναρξη της πανδημίας τις βοήθησε να συνεχίσουν να δανείζουν σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Σήμερα παρέχουμε σαφήνεια στην πορεία επιστροφής στην κανονικότητα.
Επιβεβαιώνουμε το αρχικά προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα για επιστροφή στην κανονική εποπτεία της κεφαλαιακής επάρκειας και της μόχλευσης των τραπεζών», αναφέρει η ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης