Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γεωμαγνητική καταιγίδα «γκρέμισε» 40 δορυφόρους της SpaceX του Elon Musk

tags :
Γεωμαγνητική καταιγίδα «γκρέμισε» 40 δορυφόρους της SpaceX του Elon Musk
Mια γεωμαγνητική καταιγίδα την περασμένη Παρασκευή έκανε την ατμόσφαιρα πιο πυκνή, ουσιαστικά καταστρέφοντας τους δορυφόρους Starlink

Έως και 40 μικροδορυφόροι που εκτοξεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα είτε έχουν ξαναμπεί στην ατμόσφαιρα και έχουν καεί, είτε βρίσκονται στα πρόθυρα να το πάθουν, γνωστοποίησε η εταιρεία SpaceX του Elon Musk.
Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, μια γεωμαγνητική καταιγίδα την περασμένη Παρασκευή έκανε την ατμόσφαιρα πιο πυκνή, ουσιαστικά καταστρέφοντας τους δορυφόρους Starlink.
Οι ελεγκτές εδάφους προσπάθησαν να τους σώσουν, αλλά η ατμοσφαιρική έλξη ήταν πολύ μεγάλη και οι δορυφόροι δεν κατάφεραν να «αφυπνιστούν» και να ανέβουν σε μια υψηλότερη, πιο σταθερή τροχιά, σύμφωνα με την εταιρεία.
Η SpaceX έχει ακόμα σχεδόν 2.000 δορυφόρους Starlink που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη και παρέχουν υπηρεσίες Διαδικτύου σε απομακρυσμένες γωνιές του κόσμου.
Πετούν σε ύψος μεγαλύτερο από 340 μίλια από τη γη (550 χιλιόμετρα).

Οι δορυφόροι που επλήγησαν από την γεωμαγνητική καταιγίδα ήταν σε προσωρινή θέση.
Η SpaceX τους στέλνει σκόπιμα σε αυτήν την ασυνήθιστα χαμηλή τροχιά, έτσι ώστε αν κάποιοςποδειχτεί προβληματικός να μπορεί γρήγορα να εισέλθει ξανά στην ατμόσφαιρα και να μην αποτελέσει απειλή για άλλα διαστημόπλοια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης