Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διπλωματικό επεισόδιο: Ο Μεξικανός πρόεδρος ζητά την παύση των διπλωματικών σχέσεων με την Ισπανία

Διπλωματικό επεισόδιο: Ο Μεξικανός πρόεδρος ζητά την παύση των διπλωματικών σχέσεων με την Ισπανία
O Μεξικανός πρόεδρος εντείνει τη ρητορική των επιθέσεων του στην πρώην αποικιοκρατική δύναμη του Μεξικού, την οποία κατηγορεί ότι λεηλατεί το Μεξικό
Ο Μεξικανός πρόεδρος Andres Manuel Lopez Obrador πρότεινε σήμερα 9/2 την παύση των διπλωματικών σχέσεων με την Ισπανία, εντείνοντας τη ρητορική των επιθέσεων του στην πρώην αποικιοκρατική δύναμη του Μεξικού, την οποία κατηγορεί ότι λεηλατεί το Μεξικό.
Μιλώντας σε μια τακτική συνέντευξη Τύπου, ο Μεξικανός πρόεδρος τόνισε ότι το θέμα είναι να κάνουμε ένα «διάλειμμα», χωρίς να διακόψουμε τις διπλωματικές σχέσεις με την Ισπανία, λέγοντας ότι «η σχέση δεν είναι καλή αυτή τη στιγμή».
Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ισπανίας αρνήθηκε να σχολιάσει.
Ο Lopez Obrador κατηγορεί επανειλημμένα ισπανικές εταιρείες ότι εκμεταλλεύονται το Μεξικό, ιδιαίτερα στον ενεργειακό τομέα, παρομοιάζοντας τις ενέργειές τους με πλιατσικολόγους της αποικιοκρατικής περιόδου.
Ο Μεξικανός πρόεδρος έκανε λόγο για «οικονομική ασυδοσία» μεταξύ του Μεξικού και της Ισπανίας κατά τη διάρκεια μιας σειράς προηγούμενων κυβερνήσεων στις οποίες το Μεξικό «λεηλατήθηκε».
«Οπότε το καλύτερο είναι να κάνουμε ένα διάλειμμα, να πάρουμε μια ανάσα», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης