Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bostic (Fed Atlanta): Πιθανώς πάνω από τρεις αυξήσεις επιτοκίων το 2022

Bostic (Fed Atlanta): Πιθανώς πάνω από τρεις αυξήσεις επιτοκίων το 2022
Η τρέχουσα εκτίμηση της αγοράς προβλέπει τουλάχιστον πέντε και πιθανώς έξι αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed το 2022
Σχετικά Άρθρα
Aύξηση των επιτοκίων τρεις ή τέσσερις φορές το 2022 αναμένει ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα, Raphael Bostic, αλλά τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα δεν είναι εγκλωβισμένη σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο.
Μιλώντας στο «Squawk Box» του CNBC, ο αξιωματούχος της Fed σηματοδότησε μια άποψη που είναι λιγότερο επιθετική από εκείνη της αγοράς για τα επιτόκια.
«Όσον αφορά τις αυξήσεις των επιτοκίων, αυτή τη στιγμή προβλέπω τρεις αυξήσεις για φέτος.
Κλίνω λίγο προς τις τέσσερις, αλλά θα πρέπει να δούμε πώς ανταποκρίνεται η οικονομία καθώς κάνουμε τα πρώτα μας βήματα στο α΄ εξάμηνο».

Τι «βλέπει» η αγορά

Η τρέχουσα εκτίμηση της αγοράς προβλέπει τουλάχιστον πέντε και πιθανώς έξι αυξήσεις επιτοκίων κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες η καθεμία.
Η Bank of America προέβλεψε πρόσφατα επτά αυξήσεις, καθώς η κεντρική τράπεζα καταπολεμά τον πληθωρισμό που βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών σχεδόν.
Την Πέμπτη αναμένεται τα στοιχεία για τον Ιανουάριο, με τον πληθωρισμό των ΗΠΑ να εκτιμάται στο 7,2%.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στους Financial Times, ο αξιωματούχος της Fed είχε συγκεντρώσει την προσοχή των επενδυτών, αναφέροντας ότι η πρώτη αύξηση ίσως πρέπει να κυμανθεί στις 50 μονάδες βάσης, ωστόσο σήμερα στο CNBC δεν επανέλαβε την ανάγκη να κινηθεί η Fed με τόσο ταχείς ρυθμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης