Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kέρδη για τη Wall Street με το βλέμμα στον πληθωρισμό και τα εταιρικά κέρδη - Στο +0,9% o S&P 500, ο Dow +1%

Kέρδη για τη Wall Street με το βλέμμα στον πληθωρισμό και τα εταιρικά κέρδη - Στο +0,9% o S&P 500, ο Dow +1%
Κέρδη για τη  Wall Street...
Κέρδη κατέγραψαν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022, καθώς οι επενδυτές από τη μια μεριά έχουν στραμμένη την προσοχή τους στα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Πέμπτη (10/2), ενώ από την άλλη εστιάζουν στα εταιρικά αποτελέσματα.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο +1%, στις 35.462 μονάδες.
Ο δείκτης S&P 500 σημείωσε κέρδη +0,84%, στις 4.521 μονάδες.
Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο +1,28%, στις 14.194 μονάδες.
Ο δείκτης VIX, γνωστός και ως δείκτης φόβου, βρίσκεται στις 21,5 μονάδες.
δφσσδφασδφασδφασφδαφδσασφδ.JPG
Στα μάκρο της ημέρας, κατά 27% εκτοξεύθηκε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ το 2021, στα επίπεδα - ρεκόρ των 859 δισ. δολαρίων.
Το έλλειμμα διευρύνθηκε τον Δεκέμβριο κατά 1,8% στα 80,7 δισ. δολ., σημειώνοντάς τη δεύτερη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση όλων των εποχών.
Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει έλλειμμα 82,9 δισ. δολ. τον Δεκέμβριο.
Το μεγαλύτερο εμπορικό κενό στο τέλος του έτους πιθανότατα αντανακλά τις προσπάθειες των αμερικανικών λιμανιών να εκκαθαρίσουν το ανεκτέλεστο των κοντέινερ και να φτάσουν τα εισαγόμενα αγαθά στις επιχειρήσεις εγκαίρως για την εορταστική περίοδο αγορών.
Ο αυξανόμενος πληθωρισμός έπαιξε επίσης ρόλο, ειδικά για βασικές εισαγωγές όπως το πετρέλαιο.
Η ζήτηση για εισαγόμενα καύσιμα αυξήθηκε πέρυσι καθώς η οικονομία ανέβασε ρυθμούς.
Παράλληλα, ο πληθωρισμός, σε συνδυασμό με την ισχυρή ανάκαμψη της αγοράς εργασίας, έχουν οδηγήσει τους αναλυτές να περιμένουν αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής από τη Federal Reserve για τον έλεγχο των τιμών.
Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή έδειξαν ότι η αμερικανική αγορά πρόσθεσε άλλες 467.000 θέσεις εργασίας, ξεπερνώντας ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.
Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 1,91% και στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1440 δολ. 
Το συνολικό χρέος των νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 1 τρισ. δολάρια πέρυσι, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από το 2007, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Fed της Νέας Υόρκης για το χρέος και τις πιστώσεις των νοικοκυριών.
Το συνολικό χρέος είναι τώρα 1,4 τρισ. δολάρια υψηλότερο από ό,τι στο τέλος του 2019 και ανέρχεται στα 15,6 τρισ. δολάρια. 

Στα επιχειρηματικά, η Harley Davidson ανακοίνωσε κέρδη - έκπληξη για το δ’ τρίμηνο.
Οι μετοχές της Pfizer υποχώρησαν 3,6% αφού τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου της φαρμακοβιομηχανίας ήταν χαμηλότερα από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές της Wall Street.
Το guidance για τα κέρδη ολόκληρου του έτους απογοήτευσε επίσης.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε πτώση 2,2% στα 89,36 δολάρια ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,3% στα 1.827 δολ./oz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης