Τελευταία Νέα
Διεθνή

Phoenix Capital: Προσοχή, οι αποδόσεις των junk bonds υποδεικνύουν ότι έρχεται κραχ στις μετοχές

Phoenix Capital: Προσοχή, οι αποδόσεις των junk bonds υποδεικνύουν ότι έρχεται κραχ στις μετοχές

Το Phoenix Capital Research εξέπεμψε προειδοποίηση για μεγάλη πτώση των χρηματιστηριακών αγορών. 

Σχετικά Άρθρα

Ισχυρή προειδοποίηση για μεγάλη πτώση των χρηματιστηριακών αγορών εξέπεμψε το Phoenix Capital Research.
Σύμφωνα με ανάλυση του Graham Summers, από το Phoenix Capital Research, ένας βασικός δείκτης για την πρόβλεψη της κίνησης των χρηματιστηριακών αγορών είναι οι αποδόσεις των ομολόγων υψηλού κινδύνου, δηλαδή των χαρτιών junk.
Κατά τη διάρκεια του χρηματιστηριακού κραχ του 2020 που προκλήθηκε από την έλευση της πανδημίας η οποία οδήγησε σε παγκόσμια ύφεση, οι αποδόσεις των ομολόγων junk άρχισαν να αυξάνονται και να δίνουν προειδοποιητικά μηνύματα για την επερχόμενη κρίση ήδη από τον Ιανουάριο, ενώ τα χρηματιστήρια συνέχισαν να ανεβαίνουν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Όταν πλέον ο αντίκτυπος της πανδημίας έφτασε και στα χρηματιστήρια, ακολούθησε ένα λουτρό αίματος.
Να ο πίνακας με την κίνηση των αποδόσεων των junk bonds την παραμονή της κρίσης του 2020.

GPC2822.png

Να και ο πίνακας με τις τρέχουσες αποδόσεις των junk bonds.

GPC28222.png

Με δυο λόγια, κατά το Phoenix Capital Research, έχουμε ήδη τα πρώτα σημάδια ότι έρχεται λουτρό αίματος στις χρηματιστηριακές αγορές. Και ότι οι απώλειες θα είναι τεράστιες. Και ενδεχομένως αυτή να είναι μόνο η αρχή.
Με δεδομένο μάλιστα ότι οι αμερικάνικες μετοχές είναι σε υψηλά 100ετίας, είναι πιθανό οι αγορές να εισέλθουν σε ένα παρατεταμένο bear market και οι μετοχές να χάσουν το 50% της αξίας τους μέσα σε λίγους μήνες.
Γι αυτό χρειάζεται προσοχή.

www. bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης