Τελευταία Νέα
Διεθνή

Softbank: «Ναυάγιο» στην εξαγορά της Arm από την Nvidia

Softbank: «Ναυάγιο» στην εξαγορά της Arm από την Nvidia
Η SoftBank ανακοίνωσε την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για την πώληση της Arm στην αμερικανική εταιρεία Nvidia λόγω ρυθμιστικών εμποδίων
Πτώση 97% στα τριμηνιαία κέρδη και την κατάρρευση της συμφωνίας αξίας έως και 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την πώληση του σχεδιαστή τσιπ Arm ανακοίνωσε η Softbank, εντείνοντας την πίεση στον ιαπωνικό όμιλο.
Ο επενδυτικός κολοσσός ανέφερε καθαρά κέρδη 29 δισεκατομμυρίων γιεν (251 εκατομμύρια δολάρια) το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, έναντι ρεκόρ 1,2 τρισεκατομμυρίων γεν ένα χρόνο νωρίτερα, όταν το τεχνολογικό του χαρτοφυλάκιο αυξήθηκε.
Η SoftBank ανακοίνωσε την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για την πώληση της Arm στην αμερικανική εταιρεία Nvidia λόγω ρυθμιστικών εμποδίων.
Η ακυρωμένη συμφωνία σηματοδοτεί μια σημαντική οπισθοδρόμηση για τα σχέδια άντλησης κεφαλαίων της SoftBank, καθώς οι αποτιμήσεις υφίστανται και πάλι πίεση τόσο από την αυξανόμενη επιφυλακτικότητα των επενδυτών όσο και από την ρυθμιστική καταστολή της Κίνας στις εταιρείες τεχνολογίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης