Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pfizer: Πωλήσεις 54 δισ. δολ. από εμβόλιο και φάρμακα για τον κορωνοϊό

Pfizer: Πωλήσεις 54 δισ. δολ. από εμβόλιο και φάρμακα για τον κορωνοϊό

Έως τον Μάρτιο, αναμένεται να είναι έτοιμο το εμβόλιο της Pfizer για τη μετάλλαξη Omicron

Σχετικά Άρθρα

Έσοδα ρεκόρ προβλέπει για το 2022 η Pfizer. Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα (8/2/2022) ότι αναμένει πωλήσεις 32 δισ. δολ. από τα εμβόλια για τον κορωνοϊό και 22 δισ. δολ. από το χάπι για τον κορωνοϊό.
Στα τέλη του περασμένου μήνα, η Pfizer άρχισε μια κλινική δοκιμή ενός εμβολίου -ειδικά για τη μετάλλαξη Omicron του κορωνοϊού- που απευθύνεται στις ηλικίες 18 έως 55 ετών. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Albert Bourla, δήλωσε ότι η εταιρεία αναμένει να έχει έτοιμο το εμβόλιο μέχρι τον Μάρτιο.
Η Pfizer και ο συνεργάτης της BioNTech συνεργάζονται επίσης με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για να επισπεύσουν την έγκριση του εμβολίου τους για τον Covid για παιδιά κάτω των 5 ετών αυτόν τον μήνα. Οι εταιρείες αναμένουν ότι τα παιδιά κάτω των 5 ετών θα χρειαστούν τελικά τρεις δόσεις, αλλά εργάζονται για να λάβουν την έγκριση για τις δύο πρώτες δόσεις, ενώ θα ολοκληρώνουν τις δοκιμές για την τρίτη δόση.
Επίσης, η Pfizer εργάζεται για να αυξήσει την παραγωγή και την παράδοση του χαπιού για τον κορωνοϊό, Paxlovid. Ο Bourla είπε ότι η Pfizer αναμένει να παράγει 6 έως 7 εκατομμύρια χάπια το πρώτο τρίμηνο φέτος και 120 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του έτους. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει παραγγείλει 20 εκατομμύρια χάπια, με 10 εκατομμύρια να αναμένονται μέχρι τον Ιούνιο.
Η πρόβλεψη της Pfizer για τις ετήσιες πωλήσεις του εμβολίου της κατά της COVID-19 και του αντιικού χαπιού της ήταν χαμηλότερη από τις εκτιμήσεις της Wall Street, οδηγώντας τη μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας σε πτώση 4% στην προσυνεδριακή της διαπραγμάτευση σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης