Τελευταία Νέα
Διεθνή

BNP Paribas: Κέρδη 2,31 δισ. δολ. το δ' τρίμηνο 2021 - Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις

tags :
BNP Paribas: Κέρδη 2,31 δισ. δολ. το δ' τρίμηνο 2021 - Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις
Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας ανήλθαν σε 2,31 δισ. ευρώ για το τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Καθαρά κέρδη πάνω από τις προσδοκίες ανακοίνωσε η BNP Paribas για το τελευταίο τρίμηνο του 2021, λόγω της έντονης δραστηριότητας στις εγχώριες αγορές.
Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας ανήλθαν σε 2,31 δισ. ευρώ για το τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη 2,05 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.
Η γαλλική τράπεζα εξέπληξε επίσης σε επίπεδο εσόδων, με τα καθαρά έσοδα να διαμορφώνονται στα 9,49 δισ. ευρώ, πάνω από τα προβλεπόμενα 8,92 δισ. ευρώ.
«Για το σύνολο του 2021, τα αποτελέσματα των Domestic Markets αυξήθηκαν ραγδαία, λόγω της αυξημένης δραστηριότητας», ανέφερε η τράπεζα.

Ο Jean-Laurent Bonnafé, Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, πρόσθεσε:

«Με ενισχυμένη κερδοφορία το 2021 και 10% ROTE [απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων], τα μεγέθη του Ομίλου είναι το αποτέλεσμα της μακροπρόθεσμης στρατηγικής και του μετασχηματισμού μας».
Η BNP Paribas δήλωσε επίσης ότι θέλει να επιτύχει απόδοση επί των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (tangible equity) - ένα μέτρο απόδοσης για τους επενδυτές - άνω του 11% έως το 2025.
Η τελευταία ανακοίνωση κερδών έρχεται καθώς οι αγορές εξετάζουν το ενδεχόμενο υψηλότερων επιτοκίων στην Ευρώπη.
Αυτό θα μπορούσε να υποστηρίξει τα περιθώρια κέρδους πολλών ευρωπαϊκών τραπεζών, οι οποίοι παραπονιούνται εδώ και καιρό για το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων.
Οι μετοχές της BNP Paribas αυξήθηκαν κατά περίπου 46% τους τελευταίους 12 μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης