Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία - Ρωσία: Συγκρατημένα αισιόδοξος δηλώνει ο Macron ενόψει των συνομιλιών με τον Putin

Γαλλία - Ρωσία: Συγκρατημένα αισιόδοξος δηλώνει ο Macron ενόψει των συνομιλιών με τον Putin
«Αναμένω με συγκρατημένη αισιοδοξία την συνάντηση, αλλά δεν πιστεύω σε άμεσα θαύματα», δήλωσε ο Macron καθ΄οδόν προς τη Μόσχα, μιλώντας στο αεροπλάνο στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο ταξίδι του αυτό στη ρωσική πρωτεύουσα

Ο Γάλλος πρόεδρος Macron εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία τη Δευτέρα πριν από τις συνομιλίες που θα έχει στη Μόσχα με τον Ρώσο πρόεδρο Putin με στόχο την αποκλιμάκωση των εντάσεων σχετικά με την ουκρανική κρίση.

«Αναμένω με συγκρατημένη αισιοδοξία την συνάντηση, αλλά δεν πιστεύω σε άμεσα θαύματα», δήλωσε ο Macron καθ΄οδόν προς τη Μόσχα, μιλώντας στο αεροπλάνο στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο ταξίδι του αυτό στη ρωσική πρωτεύουσα.

Η θέση του Κρελίνου 

Η Μόσχα δεν περιμένει να επέλθει κάποια ουσιαστική αλλαγή ύστερα από τη συνάντηση που θα έχει σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Macron, επεσήμανε ο Κρεμλίνο.
Ο εκπρόσωπός του, Peskov, είπε σήμερα σε δημοσιογράφους πως η κατάσταση παραμένει πολύ περίπλοκη.
«Ο Μακρόν ηγείται της χώρας που ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι πολύ σημαντικό. Αλλά, φυσικά, η κατάσταση είναι πολύ περίπλοκη για να περιμένουμε αποφασιστικές αλλαγές κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης» ξεκαθάρισε ο Peskov.
Όταν ρωτήθηκε εάν το Κρεμλίνο πιστεύει ότι οι διαπραγματεύσεις με τον Macron μπορούν να γίνουν σημείο καμπής στην τρέχουσα τεταμένη κατάσταση σχετικά με την Ουκρανία, επεσήμανε πως ο Macron υποσχέθηκε πως προσέρχεται στη συνάντηση με τον Putin φέρνοντας «ιδέες για να βρεθούν πιθανές επιλογές για την εκτόνωση της έντασης στην Ευρώπη».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης