Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kέρδη για τη Wall με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα - Στο +0,3% o S&P 500

Kέρδη για τη Wall με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα - Στο +0,3% o S&P 500
Επιφυλακτικότητα στη Wall Street...
Θετικά πρόσημα καταγράφονται στη Wall Street τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, μετά τον καλύτερο μήνα από πλευράς κερδών το 2022, χάρη στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων αλλά και στην καλύτερη του αναμενομένου έκθεση απασχόλησης για τον μήνα Ιανουάριο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη +0,5%, στις 35.267 μονάδες.
Ο δείκτης S&P 500 σημειώνει άνοδο +0,3%, στις 4.509 μονάδες.
Ο δείκτης Nasdaq «σκαρφαλώνει» +0,3%, στις 14.132 μονάδες.
Ο δείκτης VIX, γνωστός και ως δείκτης φόβου, βρίσκεται στις 22 μονάδες.
φδαφδσσφδασφδαασφδ.JPG

Στα μάκρο, ο πληθωρισμός, σε συνδυασμό με την ισχυρή ανάκαμψη της αγοράς εργασίας, έχουν οδηγήσει τους αναλυτές να περιμένουν αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής από τη Federal Reserve για τον έλεγχο των τιμών.
Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή έδειξαν ότι η αμερικανική αγορά πρόσθεσε άλλες 467.000 θέσεις εργασίας, ξεπερνώντας ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. 

Στο μεταξύ, στα επιχειρηματικά, οι επενδυτές ετοιμάζονται για άλλο ένα μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων τις επόμενες ημέρες, μεταξύ των οποίων είναι και οι Walt Disney και Twitter
Μέχρι τώρα, το 56% των επιχειρήσεων του S&P 500 έχει ανακοινώσει τριμηνιαία αποτελέσματα, με το 79% να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη και το 77% για τα έσοδα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,7% στα 91,65 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,47% στα 1.816 δολάρια ανά ουγγιά. 

Νευρικότητα στις ευρωαγορές 

Νευρικότητα επικράτησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο των αποφάσεων της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Αγγλίας, την ώρα που εντείνεται το sell off στα ομόλογα.
Στο επίκεντρο παρέμεινε το αυξημένο γεωπολιτικό ρίσκο, λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX σημείωσε άνοδο 0,71% στις 15.206 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,76% στις 7.573 μονάδες.
Στις 7.009 μονάδες με οριακές μεταβολές διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB κατέγραψε απώλειες 1,03% στις 26.328 μονάδες.

Γερμανία: Αρνητική έκπληξη από τη βιομηχανική παραγωγή - Πτώση 0,3% τον Δεκέμβριο 2021

Απρόσμενη πτώση σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον Δεκέμβριο, έδειξαν τα επίσημα στοιχεία την Παρασκευή, υποδηλώνοντας ότι ο μεταποιητικός τομέας δεν έχει ανακάμψει ακόμη.
Η βιομηχανική παραγωγή της μεγαλύτερης οικονομικής δύναμης της Ευρωζώνης μειώθηκε κατά 0,3% σε μηνιαία βάση, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική αρχή Destatis σε στοιχεία προσαρμοσμένα για τις εποχικές και ημερολογιακές επιπτώσεις, έναντι αύξησης 0,4% που αναμενόταν και -0,2% που υποχώρησε τον Νοέμβριο.
Σε ετήσια βάση, η γερμανική βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 4,1% τον Δεκέμβριο, έναντι πτώσης 2,2% που καταγράφηκε τον Νοέμβριο.
Οι αγορές ανέμεναν πτώση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 2,4% τον αναφερόμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης