Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cole Diagnostics: Παρατηρούμε άνοδο κρουσμάτων καρκίνου μετά τον εμβολιασμό κατά της covid 19

Cole Diagnostics: Παρατηρούμε άνοδο κρουσμάτων καρκίνου μετά τον εμβολιασμό κατά της covid 19
Χρειάζονται αυστηρές κλινικές μελέτες για την ασφάλεια των εμβολίων
Σχετικά Άρθρα

O Δρ Ryan Cole, παθολόγος και ιδρυτής της Cole Diagnostics, δήλωσε ότι πρέπει να διεξαχθούν αυστηρές μελέτες που θα ερευνήσουν τη σχέση μεταξύ των εμβολίων κατά της Covid 19 και ορισμένων τύπων καρκίνου, διότι ο ίδιος παρατηρεί ένα ανησυχητικό μοτίβο ορισμένων καρκίνων μετά την κυκλοφορία των εμβολίων.
"Στο εργαστήριο, βλέπω μια αύξηση σε καρκίνους που δεν θα έπρεπε να βλέπω, σε ποσοστά που δεν θα έπρεπε να βλέπω και σε ηλικιακές ομάδες που δεν θα έπρεπε να βλέπω", δήλωσε ο Cole στους Epoch Times.
Ο Cole, ο οποίος εξετάζει περίπου 40.000 βιοψίες ετησίως, είπε ότι παρατήρησε για πρώτη φορά μια αύξηση σε μια μεταδοτική δερματική διαταραχή, το molluscum contagiosum, σε ηλικιωμένους ενήλικες που ήταν μέρος της πρώτης ομάδας που έλαβαν το εμβόλιο για τον COVID19.

Ενδείξεις ανοσολογικής απορρύθμισης

«Λαμβάνω πολλές βιοψίες καρκίνου του δέρματος από δερματολόγους και οικογενειακούς γιατρούς από όλη τη χώρα, και άρχισα να παρατηρώ μια ανοδική τάση στο συγκεκριμένο εξάνθημα που βλέπουμε μόνο σε παιδιά, τώρα και σε ηλικιωμένους… Πρόκειται για μια λοίμωξη της παιδικής ηλικίας και όχι των ηλικιωμένων», είπε ο Cole.
«Και μετά άρχισα να το βλέπω όλο και περισσότερο και σκέφτηκα, για μισό λεπτό: αυτό αποτελεί κάποιου είδους ανοσολογική απορρύθμιση».
Το molluscum contagiosum, που εμφανίζεται συνήθως στα παιδιά, προέρχεται από μια ιογενή λοίμωξη του δέρματος που προκαλεί εξάνθημα αποτελούμενο από μικρά στρογγυλά, εξογκώματα με ένα μικρό λακκάκι στη μέση που προκαλείται από τον ιό συγγενικό με της ευλογιάς. Το συγκεκριμένο εξάνθημα δεν είναι επώδυνο, αλλά μπορεί να προκαλέσει φαγούρα και μεταδίδεται μέσω της επαφής με ένα μολυσμένο άτομο ή με τα πράγματα που αυτό άγγιξε.

Ρόλος των Τ λεμφοκυττάρων

Η λοίμωξη αυτή σε παιδιά με υγιές ανοσοποιητικό σύστημα συνήθως υποχωρεί από μόνη της έως την εφηβεία, λέει ο Cole. «Είδα λοιπόν αυτό το σημείο ανοσολογικής απορρύθμισης στους ηλικιωμένους και σκέφτηκα ότι έχουμε πρόβλημα, επειδή αυτή η οικογένεια Τ κυττάρων, τα Τ-λεμφοκύτταρα που κρατούν υπό έλεγχο τους ιούς, κρατούν υπό έλεγχο και τους καρκίνους», πρόσθεσε ο Cole.
Τα Τ λεμφοκύτταρα είναι ένας τύπος λευκών αιμοσφαιρίων που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας των ανθρώπων προστατεύοντάς τους από μολύνσεις. Ως μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος, τα Τ-λεμφοκύτταρα κυκλοφορούν στο σώμα αναζητώντας ιούς ή καρκινικά κύτταρα και τα σκοτώνουν. Βοηθούν και έμμεσα στην καταπολέμηση του καρκίνου οργανώνοντας την ανοσοαπόκριση.
Λίγο καιρό αφότου άρχισε να παρατηρεί την ανησυχητική τάση της συγκεκριμένης δερματικής διαταραχής σε ηλικιωμένους, ο Cole άρχισε να παρατηρεί αύξηση στους καρκίνους.

Αύξηση καρκίνων ενδομητρίου και μελανωμάτων
«Την ίδια περίοδο, ή 2-3 μήνες μετά άρχισα να παρατηρώ αύξηση ορισμένων τύπων καρκίνου στο εργαστήριο, συγκεκριμένα αύξηση των καρκίνων του ενδομητρίου και των μελανωμάτων». Στα ταξίδια του ο Cole συνάντησε κι άλλους γιατρούς που είχαν κάνει τις ίδιες παρατηρήσεις.
Ένας ογκολόγος τού δήλωσε: «Βλέπω καρκίνους που κανονικά κρατάμε υπό έλεγχο και γνωρίζουμε ότι ο ασθενής μας θα έχει δύο, τρία, πέντε, έξι καλά χρόνια ζωής. Αλλά μετά τον εμβολιασμό ή και την αναμνηστική δόση, ο καρκίνος έχει βγει εκτός ελέγχου».
Ο Cole λέει ότι το μοτίβο που παρατήρησε με την αύξηση των καρκίνων και των δερματικών διαταραχών πιθανόν να έχει κάποια σχέση με το ότι οι άνθρωποι δεν επισκέπτονταν γιατρούς κατά τη διάρκεια του lockdown και αμέσως μετά εμβολιάζονταν.

Μια ανησυχητική ολλανδική μελέτη

Μια μελέτη στην Ολλανδία βοήθησε να εξηγηθεί η αύξηση των καρκίνων που παρατηρούσε κι ο Cole στο εργαστήριό του. «Υπήρχε μια πολύ καλή εργασία από τους Dr. Föhse et al. στην Ολλανδία, σε ότι αφορά τα εμβόλια της Pfizer που περιλαμβάνει μια αρκετά καλή ανάλυση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος μετά τον εμβολιασμό», είπε ο Cole. «Το συμπέρασμά τους ήταν ανησυχητικό, με την έννοια ότι έλεγε: βλέπουμε μια αλλαγή της έμφυτης ανοσολογικής απόκρισης μετά τον εμβολιασμό με Pfizer, που έχει επιπτώσεις στον τρόπο λειτουργίας του φυσιολογικού μηχανισμού ανοσίας".
Η μελέτη αυτή δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στον ιστότοπο medRxiv τον Μάιο του 2021 και είναι υπό αξιολόγηση. Όπως δήλωσε ένας από τους συγγραφείς της μελέτης στους Epoch Times, "όταν η έμφυτη ανοσολογική απόκριση μεταβάλλεται και δεν λειτουργεί σωστά, επηρεάζεται η λειτουργία των υποδοχέων που μοιάζουν με διόδια τα οποία αποτελούν την πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στα καρκινικά κύτταρα και άλλα παθογόνα". "Αυτοί οι υποδοχείς δεν θα είναι σε θέση να ανιχνεύσουν εάν ένα καρκινικό κύτταρο πρέπει να επισημανθεί και να καταστραφεί και δεν θα πυροδοτήσουν την έμφυτη ανοσολογική απόκριση ή δεν θα συντονίσουν την προσαρμοστική ανοσοαπόκριση για την καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων, πρόσθεσε ο Cole. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Pfizer αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Cole.

Χρειαζόμαστε μελέτες που θα ερευνήσουν αν τα εμβόλια είναι τόσο ασφαλή και αποτελεσματικά όσο λένε οι εταιρείες που τα προωθούν

Ο Cole προσθέτει ότι σε κάθε περίπτωση χρειαζόμαστε μελέτες που θα ερευνήσουν εάν τα εμβόλια κατά του COVID-19 είναι τόσο «ασφαλή και αποτελεσματικά» όσο υποστηρίζουν οι εταιρείες που τα προωθούν.
Οι ομοσπονδιακές υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Cole, θα έπρεπε να έχουν ήδη πραγματοποιήσει μια μεγάλη μελέτη, με διαστρωμάτωση ηλικιακών ομάδων που θα παρακολουθήσει την αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου και την πιθανή σχέση τους με τα εμβόλια για τον COVID-19, καθώς υπάρχουν ήδη δεδομένα.
«Θα ήταν πολύ εύκολο για τις ασφαλιστικές εταιρείες και την κυβέρνηση να κάνουν μια στατιστική ανάλυση για κάθε τύπο καρκίνου, επειδή πρέπει να κωδικοποιήσουμε τα δεδομένα. Και μετά να κάνουμε μια ηλικιακή διαστρωμάτωση για να δούμε πολύ εύκολα τις μεταστάσεις που ακολουθούν τον εμβολιασμό», είπε ο Cole.
«Και μπορείτε να κάνετε εύκολα μια συγκριτικά μελέτη να δείτε τι έγινε με τους μη εμβολιασμένους, Έχουμε όλα τα δεδομένα και θα έπρεπε να είναι ανοιχτά και δημόσια για όλους", κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης