Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καναδάς: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Οττάβα - Για «πανεθνική εξέγερση» μίλησε ο δήμαρχος

Καναδάς: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Οττάβα - Για «πανεθνική εξέγερση» μίλησε ο δήμαρχος
Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Οττάβα κατά τη 10η ημέρα αποκλεισμού της πόλης
Σχετικά Άρθρα

Για πανεθνική εξέγερση μίλησε ο δήμαρχος της Οττάβα στον Καναδά, κηρύσσοντας την πόλη σε "Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης", καθώς μια διαδήλωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού εξελίχθηκε σε κατάληψη του κέντρου της πόλης για 10η ημέρα.
Οι διαδηλωτές συνέχισαν να συγκεντρώνονται και να διαδηλώνουν ενάντια στις εντολές και τους περιορισμούς για τον COVID-19 στην πρωτεύουσα του Καναδά στις 6 Φεβρουαρίου, σηματοδοτώντας την επέτειο μιας εβδομάδας από τη λεγόμενη «κατοχή».

Από διαδήλωση κίνημα

Το «Freedom Convoy» ξεκίνησε ως ένα κίνημα ενάντια στην καναδική απαίτηση για τους φορτηγατζήδες διασυνοριακών μεταφορών, αλλά έχει μετατραπεί κεντρικό φορέα αντίσασης ενάντια στα μέτρα υγειονομικά μέτρα και την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Justin Trudeau.
Οι διαδηλωτές έχουν παραλύσει το κέντρο της Οττάβα τις τελευταίες εννέα ημέρες, με ορισμένους συμμετέχοντες να κυματίζουν σημαίες της Συνομοσπονδίας (του Νότου στον αμερικανικό εμφύλιο) ή των Ναζί και ορισμένοι δηλώνουν ότι θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση του Καναδά.
Οι διαδηλωτές δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν την κατάληψη του κέντρου της Οτάβα μέχρι στην άρση των περιοριστικών μέτρων.
Παρόμοιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, αλλά μικρότερης κλίμακας, οργανώθηκαν και την Κυριακή και σε άλλε καναδικές πόλεις.

Περισσότεροι από αστυνομικούς

«Η κατάσταση σε αυτό το σημείο είναι εντελώς εκτός ελέγχου, επειδή τα άτομα που συμμετέχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας προχωρούν σε πυροβολισμούς», δήλωσε ο δήμαρχος της Οττάβα Jim Watson σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.
«Έχουν πολύ περισσότερο κόσμο από ό,τι εμείς αστυνομικούς».
«Αυτήν την στιγμή η κατάσταση είναι τελείως εκτός ελέγχου, διότι τον νόμο τον κάνουν οι διαμαρτυρόμενοι», δήλωσε ο δήμαρχος.
«Χάνουμε την μάχη ... πρέπει να ξαναπάρουμε την πόλη μας», πρόσθεσε χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την συμπεριφορά των διαδηλωτών που κλείνουν τους δρόμους και ενεργοποιούν χωρίς διακοπή τα κλάξον
Εν μέσω ασταμάτητων συνθημάτων, κορναρισμάτων από τις νταλίκες και περιστασιακών πυροτεχνημάτων, μια καλολαδωμενη αλυσίδα εφοδιασμού - συμπεριλαμβανομένων φορητών σάουνων, κοινοτικής κουζίνας - έχει υποστηρίξει τους διαδηλωτές
Ενώ την ίδια ώρα αυξάνεται η οργή των κατοίκων που κατηγορούν την αστυνομία για αδράνεια.
No end in sight to Ottawa protests, not enough resources, says police chief  | CBC News
Κίνηση καλής θέλησης

Οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας δήλωσαν ότι θα απόσχουν από τη χρήση των κορνων των φορτηγών τους το πρωί της Κυριακής (6/2) για τέσσερις ώρες «ως χειρονομία καλής θέλησης».
«Από σεβασμό για την Ημέρα του Κυρίου, για τα μέλη του στρατού μας που έχουν θυσιάσει και συνεχίζουν να θυσιάζουν τόσα πολλά για την ελευθερία μας, για τους άντρες και τις γυναίκες στα μπλε που κάνουν μια εξαιρετική δουλειά προστατεύοντάς μας ... μέλη του το κονβόι θα σταματήσει να χτυπάει κόρνες», ανέφερε η ομάδα σε δήλωση.

Εγκλήματα μίσους

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι απήγγειλε κατηγορίες σε τέσσερα άτομα για εγκλήματα μίσους και ερευνά απειλές κατά δημοσίων προσώπων από κοινού με το FΒΙ των ΗΠΑ.
Ο καλά οργανωμένος αποκλεισμός του κέντρου της πόλης ενισχύθηκε εν μέρει στη χρηματοδότηση υποστηρικτών στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε η αστυνομία.
Το GoFundMe κατέρριψε την πλατφόρμα δωρεών του Freedom Convoy, εξοργίζοντας ορισμένους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές των ΗΠΑ που υποσχέθηκαν να ερευνήσουν την εν λόγω απόφαση του ιστότοπου.
Ottawa News | Local Breaking | CTV News Ottawa
«Εθνική ταπείνωση»

Ένα ανώτερο στέλεχος της φιλελευθερης κυβέρνησης ότι η ευκολία με την οποία το κονβόι έκλεισε την περιοχή γύρω από το κοινοβούλιο και η φαινομενική ανικανότητα της αστυνομίας ήταν μια «εθνική ταπείνωση».
Συντηρητικοί που ενθάρρυναν τις διαμαρτυρίες, συμπεριλαμβανομένης της λήψης selfie με ορισμένους οδηγούς φορτηγών, δεν απάντησαν στα αιτήματα για σχολιασμό.
Την περασμένη εβδομάδα, το κόμμα έδιωξε εν μέρει τον ηγέτη του επειδή αρχικά δεν υποστήριξε τον αποκλεισμό με αρκετό ενθουσιασμό.
Το Σάββατο (5/2), χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε πόλεις του Καναδά, συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού κέντρου, του Τορόντο, καθώς οι διαμαρτυρίες κατά των εντολών εμβολίων εξαπλώθηκαν από την Οττάβα.
Ottawa News | Local Breaking | CTV News Ottawa
Canadian Freedom Truckers in Ottawa are hit with $9.8M lawsuit by fed-up  residents | Daily Mail Online
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης