Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: Αντιμέτωπη στην Ελβετία με κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος από εμπόριο κοκαΐνης

Credit Suisse: Αντιμέτωπη στην Ελβετία με κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος από εμπόριο κοκαΐνης
Αντιμέτωπη με κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος από εμπόριο κοκαϊνης θα βρεθεί η Credit Suisse
Σχετικά Άρθρα
Αντιμέτωπη με κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος από εμπόριο κοκαϊνης θα βρεθεί η Credit Suisse, ενώπιον ελβετικού δικαστηρίου τη Δευτέρ, σύμφωνα με το Reuters. 
Η ελβετική τράπεζα κατηγορείται ότι επέτρεψε σε μια φερόμενη βουλγαρική συμμορία διακίνησης κοκαΐνης να ξεπλύνει εκατομμύρια ευρώ, μερικά από αυτά μέσα σε βαλίτσες.
Οι Ελβετοί εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας και ένας από τους πρώην διαχειριστές Πελατειακών Σχέσεων, δεν έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουν τους φερόμενους ως διακινητές ναρκωτικών από το να κρύβονται και να ξεπλένουν μετρητά μεταξύ 2004 και 2008.

Απορρίπτει τους ισχυρισμούς η Credit Suisse

«Η Credit Suisse απορρίπτει ανεπιφύλακτα ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς που εγείρονται εναντίον της και είναι πεπεισμένη ότι ο πρώην υπάλληλος της είναι αθώος», ανέφερε η τράπεζα σε δήλωση στο Reuters.
Στην πρώτη ποινική δίκη μεγάλης τράπεζας στην Ελβετία, οι εισαγγελείς ζητούν αποζημίωση περίπου 42,4 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων από την Credit Suisse, η οποία πρόσθεσε ότι «θα υπερασπιστεί τον εαυτό της σθεναρά στο δικαστήριο».
Η υπόθεση έχει προσελκύσει έντονο ενδιαφέρον στην Ελβετία, όπου θεωρείται ως τεστ για μια πιθανώς σκληρότερη στάση των εισαγγελέων κατά των τραπεζών της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης