Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανυπολόγιστη η ζημιά που προκάλεσαν τα lockdowns – Αμερικανοί γιατροί αναφέρουν χιλιάδες θανάτους και ζητούν νέες μελέτες

Ανυπολόγιστη η ζημιά που προκάλεσαν τα lockdowns – Αμερικανοί γιατροί αναφέρουν χιλιάδες θανάτους και ζητούν νέες μελέτες
Πρέπει να διεξαχθεί περαιτέρω αξιολόγηση του αντίκτυπου των περιοριστικών μέτρων λόγω Covid
Σχετικά Άρθρα

Στη δημόσια σφαίρα επανέρχεται το θέμα των συνεπειών των lockdowns λόγω Covid και η σχετική συζήτηση έχει ανοίξει και πάλι για τα καλά ήδη στις ΗΠΑ.
Πρέπει να διεξαχθεί περαιτέρω αξιολόγηση του αντίκτυπου των περιορισμών λόγω Covid, δήλωσε ο γιατρός Greg Murphy, επειδή τα αρχικά δεδομένα, όπως είπε, δείχνουν ότι υπήρξαν πολλοί θάνατοι από την απομόνωση ανθρώπων στο σπίτι.

Χιλιάδες non Covid θάνατοι

«Γνωρίζουμε ότι πολλοί περισσότεροι άνθρωποι έχουν πεθάνει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ίσως ακόμη και από την ίδια την πανδημία», είπε ο Murphy στο NTD.
Ο Murphy χειρουργός ο ίδιος, είπε πως τα lockdowns εμπόδισαν σχεδόν 9 εκατομμύρια ανθρώπους να υποβληθούν σε προληπτικούς ελέγχους για καρκίνο και χιλιάδες ανθρώπους να ελέγξουν τους πόνους στο στήθος, οι οποίοι στη συνέχεια υπέστησαν «καρδιακή προσβολή» και πέθαναν στο σπίτι τους».

Απομόνωση και κατάθλιψη

Είπε επίσης ότι το να εμποδίζονται οι άνθρωποι να πηγαίνουν στις εκκλησίες, τα σχολεία και τις οικογενειακές γιορτές τους είχε ως αποτέλεσμα αυξημένη απομόνωση και κατάθλιψη.
«Και έτσι, πραγματικά αφαιρέθηκαν όχι μόνο χρόνια εκπαίδευσης, αλλά και χρόνια κοινωνικοποίησης.
Έχετε δει μεταγενέστερα αποτελέσματα από αυτό… 100.000 άνθρωποι πέθαναν από υπερβολική δόση ναρκωτικών και άλλων ουσιών», πρόσθεσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με στοιχεία των CDC από τον Μάιο του 2020 έως τον Απρίλιο του 2021, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέγραψαν 100.306 θανάτους από υπερβολική δόση ναρκωτικών, από 78.056 θανάτους το προηγούμενο έτος, μία αύξηση 28,5%.

Ενδοοικογενειακή βία

Μια μελέτη από την Εθνική Επιτροπή για τον Covid και την Ποινική Δικαιοσύνη το 2021 διαπίστωσε ότι τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας αυξήθηκαν κατά 8,1% στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την εφαρμογή του lockdown.
Τα δεδομένα δείχνουν επίσης ότι τα lockdown επηρέασαν αρνητικά τη μάθηση και την υγεία των παιδιών.
Πάνω από το 90% των δασκάλων των ΗΠΑ ανέφερε ότι οι μαθητές τους έχουν βιώσει «κάποια» έως «σημαντική» στασιμότητα στην εκπαιδευτική διαδικασία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με μια μελέτη του 2021 Horace Mann.


Απαιτούνται περισσότερες μελέτες

Μια μελέτη του Πανεπιστημίου Johns Hopkins
διαπίστωσε ότι τα lockdowns δεν βοήθησαν σε σημαντικό επίπεδο να σταματήσουν οι θάνατοι από τον Covid.
«Μια ανάλυση… υποστηρίζει το συμπέρασμα ότι τα lockdown είχαν μικρή έως καθόλου επίδραση στη θνησιμότητα από τον Covid.
Πιο συγκεκριμένα, οι μελέτες δεικτών αυστηρότητας διαπιστώνουν ότι τα lockdown στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες μείωσαν τη θνησιμότητα από τον COVID-19 μόνο κατά 0,2% κατά μέσο όρο», έγραψαν οι ερευνητές. «Αυτό το κόστος για την κοινωνία πρέπει να συγκριθεί με τα οφέλη του lockdown, τα οποία η -ανάλυσή μας έδειξε ότι στην καλύτερη περίπτωση είναι οριακή», έγραψαν οι ερευνητές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης